RCP training: Jezelf ontwikkelen als intervisie- en procesbegeleider

Beste RCP’ers, 

Jezelf ontwikkelen als intervisie- en procesbegeleider! Daar willen we jullie na de zomer graag een compacte en actieve training in aanbieden, omdat de meesten van jullie een voorkeur aangaven voor deze training bieden we deze training nu (eerst) aan. Het is zeker niet verplicht om mee te doen, maar weet dat deze training sowieso in de plaats komt van de oorspronkelijke landelijke RCP-dag op 6 oktober, aangezien we dit najaar alleen werken in kleine groepen van maximaal 8 personen.

De training tot intervisie- en procesbegeleider staat naast veel doen, uiteraard in het teken van jullie verdere professionalisering en is ook meteen een grote dank voor jullie inzet als rayoncontactpersoon voor Ingrado! Lees er hieronder en in de bijlage alles over. Wij verheugen ons er enorm op om jullie deze training aan te mogen bieden. Mocht je absoluut geen interesse hebben in het opgeleid worden tot intervisie- en procesbegeleider, laat dit dan even weten via info@ingrado.nl en geef aan wat jouw eerste voorkeur qua training is (mocht je dit nog niet hebben gedaan!).

Training Intervisiebegeleiding

Doel

Vanuit Ingrado stimuleren we natuurlijk de verdere professionalisering van jullie vakmanschap. Intervisie is daar een krachtig en praktijkgericht instrument voor. Om in de hectiek van iedere dag toch af en toe gericht stil te staan bij lastige cases & je eigen doen en laten daarin. Een goede begeleider van het intervisieproces maakt daarin het verschil tussen 'een leuk gesprek’ en écht met elkaar leren.  

Wat biedt de training je?

- Het leren toepassen van verschillende intervisiemethoden.

- Verdieping van je persoonlijke skills om het proces te begeleiden.

- Kennis van de succesfactoren en valkuilen bij het organiseren van intervisie.

- Meer inzicht in groepsdynamische processen.

Opzet

We werken in een kleine groep van +- 8 deelnemers. We zullen veel aan de slag gaan met verschillende intervisiemethoden, waarbij we gebruik maken van jullie eigen praktijkervaringen. Daarbij stapt iedereen afwisselend in de rol van begeleider. Natuurlijk wordt ook de relevante concepten behandeld. Lees de bijlage van 3 pagina’s even door voor meer info over de opzet en het programma.      

Praktisch

Deze tweedaagse training vindt plaats op donderdag 8 oktober en maandag 2 november op beide dagen van 9.30 - 16.30 uur, in principe in het midden van het land (exacte locatie volgt). Mocht er heel veel animo zijn dan kijken we naar extra data en eventueel zelfs een locatie dichtbij ‘jouw’ rayon. Aan de training zijn voor jullie geen kosten verbonden. We gaan er wel vanuit dat jullie in het verlengde van de training bereid zijn een intervisiegroep in je eigen regio te gaan begeleiden. Meer info over de opzet van de regionale intervisie volgt in september.

Let op: er geldt een no-show fee van 125 euro per trainingsdag, onvoorziene uitzonderlijke omstandigheden uiteraard daargelaten (ziek(te), overlijden).

Je kunt je hier aanmelden, dan bevestigen we je deelname. Indien je aanmelding is bevestigd, gaan we ervan uit dat je bij beide trainingsdagen aanwezig bent.

Datum donderdag 8 oktober 2020
Tijd 09:30 - 16:30 uur
Locatie Amersfoort
URL