Rayonweek Rayon Zuid-Oost en Rayon Zuid-West

Helaas laten de coronamaatregelen vanuit de overheid het niet toe om (grotere) fysieke bijeenkomsten te organiseren. De jaarlijkse rayondag hebben we dit jaar dan ook omgetoverd tot een ‘rayonweek’! Met daarin een aantal afwisselende workshops en (discussie)sessies: voor elk wat wils!

We hebben de weken per twee rayons georganiseerd, zodat we in totaal drie rayonweken hebben. Je sluit dus gewoon aan bij je eigen rayon, maar je kunt ook mensen uit een naastgelegen rayon ontmoeten. Zo kunnen we elkaar dus ook online nog breder ontmoeten! Meld je snel aan, want voor sommige sessies geldt: vol = vol!

Zie hieronder het programma:

Maandag 12 oktober 14.30 - 16.00 uur: Online Workshop Inbox Zero en Agenda in Balans
In deze workshop leer je de basisprincipes en de vuistregels van een goed e-mail en agenda methodiek.

Resultaten:

Zelfkennis ten aanzien van jouw werkstijl
Iedere dag Postvak IN minimaal eenmaal leeg met een simpele elegante workflow in Outlook
Beelden, vuistregels en basisroutines om er in de komende tijd naar toe te werken dat je agenda in balans komt passend bij jouw werkelijkheid en jouw werkstijl

Samengevat: Minder Corvee | Meer Resultaat
Voorafgaand aan de workshop krijg je een link naar de werkstijl test (12 vragen in drie minuten). Na de workshop ontvang je het pdf manual Inbox Zero zodat je zelf de methodiek kunt implementeren. En je ontvang drie delen (Inbox Zero, Agenda in Balans en Review) uit het Handboek Personal Lean.

Door: Ad van der Hulst van Adjustintime
Duur: 1,5 uur
Via: Zoom
Aantal: max. 100 deelnemers

Dinsdag 13 oktober 14.00 - 15.30 uur: Aanpak jeugdwerkloosheid – wat kan RMC hierin betekenen?
Er komen extra middelen beschikbaar voor RMC om oud vsv’ers naar werk te begeleiden. Wat zijn de plannen in jouw regio? Wordt er extra ingezet om jongeren te ondersteunen op de arbeidsmarkt? Dit is een workspace om goede voorbeelden te delen en van elkaar te leren.

Door: Liesbeth de Boer, projectleider Ingrado
Voor: RMC-coördinatoren
Via: Zoom
Duur: 1,5 uur

Donderdag 15 oktober 09.00 - 10.30 uur: Schaaf je gesprekstechnieken bij: effectief in contact met ouders en jongeren over angst voor corona
In deze workshop leer je in 1,5 uur hoe je contact kunt maken met ouders die hun kind niet naar school laten gaan omdat zij bang zijn voor besmetting. Accent ligt op contact maken en doorvragen. Corona kan een grote impact hebben op gezinnen. Denk aan ziekte en overlijden, maar ook aan werkeloosheid. Hoe voer je zo’n gesprek en kom je dichter bij een oplossing om de schoolgang weer te hervatten? Soms is het best spannend om door te vragen. In deze workshop kom je erachter dat doorvragen voor verbinding zorgt. Na afloop van de workshop ontvang je een stappenplan in je mailbox zodat je bij een lastig gesprek altijd even kunt spieken.

Door: Esther Musch van Esther Musch Coaching
Via: Zoom
Duur: 1,5 uur
Max. 100 deelnemers

Donderdag 15 oktober 13.30 - 16.00 uur: Discussie geoorloofd en ongeoorloofd verzuim
De discussie over het verschil tussen het ongeoorloofd en geoorloofd verzuim is niet nieuw, zeker niet als het over thuiszitters gaat. Al geruime tijd worden vraagtekens bij dit verschil gezet. Marc Dullaert opperde zelfs in het kader van de thuiszitters om het verschil op te heffen. Maar hebben we wel alle aspecten goed in beeld en is het inderdaad een goed idee? Wat zijn de consequenties daarvan voor jongeren en hun ouders? Welk vraagstuk wordt opgelost? En wat betekent het voor het werk van de leden van Ingrado? Welke consequenties heeft de scheiding, of juist het opheffen daarvan, voor de positie van de lpa/RMC-casemanager binnen het sociaal domein?

De sessie heeft als doel om een aanzet tot een brede verkennende discussie binnen onze vereniging te komen. We gaan dat op een interactieve manier vorm geven. Het liefst hadden we jullie natuurlijk ‘live’ gesproken. Dat geeft natuurlijk de mooiste interactie. Maar we gaan de sessies, gelet op de corona-maatregelen, digitaal doen. We gebruiken hiervoor Zoom en waarschijnlijk ook Mural. Voor de sessie wordt een kleine introductie op beide programma’s gegeven van circa een half uurtje, zodat we bij het begin gelijk van start kunnen gaan!

Door: René Halberstadt, projectleider Ingrado
Via: Zoom
Duur: 2,5 uur (inclusief pauze en introductie Mural + Zoom)
Maximaal aantal deelnemers: 12 (bij grote belangstelling plannen we een tweede bijeenkomst voor de rayons

We hopen je (online) te verwelkomen in ‘jouw’ rayonweek!

Datum maandag 12 oktober 2020 - donderdag 15 oktober 2020
Tijd 09:00 - 16:00 uur
Locatie Online
URL