Rayondag Zuid-Oost 24 oktober

Op donderdag 24 oktober vindt de rayondag van Rayon Zuid-Oost in Helmond plaats! Onderstaand vind je het programma. Een overzicht van de workshops vind je als bijlage onderaan deze pagina. Heb je geen uitnodiging ontvangen, maar wil je wel op de dag aanwezig zijn, stuur ons dan een mail via info@ingrado.nl. Wij zorgen er dan voor dat je een uitnodiging met aanmeldlink ontvangt. Let op! Deze is gekoppeld aan je e-mailadres en dus eenmalig te gebruiken, stuur deze dus niet door naar collega's maar verwijs ze door naar info@ingrado.nl.

Programma

10.00 – 10.30 uur Inloop met koffie en thee

10.30 – 11.00 uur Opening en landelijke ontwikkelingen door projectleider van Ingrado

11.00 – 12.30 uur Plenaire interactieve lezing ‘Grip op gamen’ door expert en ervaringsdeskundige André Parren

12.30 – 13.15 uur Lunch

13.15 – 14.45 uur Workshopronde 1

14.50 – 16.20 uur Workshopronde 2

Locatie: Gemeente Helmond, Frans Joseph van Thielpark 1, 5707 BX Helmond

Plenaire lezing: ‘Grip op gamen’ door expert en ervaringsdeskundige

Gamen hoort bij deze tijd en is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Dit brengt ook risico’ s met zich mee. Dit betekent dat de kans op problemen met gamen vele malen groter is dan voorheen. André Parren is van mening dat het van groot belang is dat er oog is voor en gedegen kennis over gamen. Dit omdat gamen bij Autisme vaak een functie kan hebben.

Met deze lezing zal het gamen, vooral m.b.t. het onderwijs worden toegelicht. Op het gebied van games lijkt het of er een kenniskloof is ontstaan. Ouders en professionals weten vaak te weinig van het onderwerp af, met het resultaat dat er niet adequaat gehandeld kan worden. Verder valt het André weleens op hoe negatief er tegen het fenomeen gamen wordt aangekeken, is dit terecht? Al op jonge leeftijd lijken kinderen vaak meer verstand van gamen te hebben dan hun opvoeders. Daarnaast is gamen een bezigheid waar te weinig toezicht op wordt gehouden door opvoeders.

Door: André Parren, expert en ervaringsdeskundige en bekijkt de wereld van gamen vanuit meerdere perspectieven: o.a. vanuit de gamers, ontwikkelaars, de ontwikkelingspsychologie en vanuit de opvoeder, hulpverlening en onderwijs.

Met vriendelijke groet,
Rayoncontactpersonen Zuid-Oost

Kirsten van Dijk- Sint-Michielsgestel
Hester Bergmans - Eindhoven
Mariëlle Verhoeven - Eindhoven
Ingrid Wilmsen - Eindhoven
Ria Sloots- Helmond
Mirjam de Vries- Oirschot
Jolanda Dings - Venlo
Chantal Driessen - Venlo
Judith Buscher - Parkstad Limburg
Gwen Penders - Sittard-Geleen

Datum donderdag 24 oktober 2019
Tijd 10:00 - 16:20 uur
Locatie Gemeentehuis Helmond, Frans Joseph van Thielpark 1, 5707 BX Helmond
URL