Opleiding ism Divosa: Hoe kun je jongeren effectief begeleiden? (start 16 januari)

Vind jij het als professional lastig om jongeren in beweging te krijgen? Lukt het niet altijd om een gezamenlijk plan op te stellen en heb je met weerstand of onbegrip te maken? In de vijfdaagse opleiding van Divosa leer je op welke manier jij de jongeren aan jouw bureau verder kunt helpen. Je leert een nieuwe manier van kijken, denken en doen waarmee je je kennis en vaardigheden effectiever kunt inzetten.

Inhoud

In de opleiding leer je:

zicht te krijgen op het zelfbeeld van de jongere en hierop je interventies af te stemmen;
 
luisteren naar wat de jongere eigenlijk over zichzelf zegt, zonder dit hardop uit te spreken;
 
om te gaan met verschillende doelgroepen, van lvb’ers tot aan risicojongeren;
 
omgaan met weerstand en daarop je strategie aan te passen;
 
schakelen tussen vier strategieën: competenties ontwikkelen, zelfsturing versterken, kansen creëren, samen ondernemen;
 
je professionele intuïtie te onderbouwen;

… met als doel: je eigen professionaliteit versterken, zodat je jongeren met uiteenlopende problematiek en thuissituaties effectiever kunt begeleiden.

Bekijk het programma per dag.

Data 

De opleidingsdagen zijn 16 januari, 30 januari, 13 februari, 5 maart en 19 maart.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor professionals die met jongeren werken, bijvoorbeeld jeugdconsulenten, klantmanagers, jongerencoaches, kwalificatie/leerplichtambtenaren en wijkteammedewerkers.

Door wie?

Deze training wordt gegeven door Henk Spies van Inclusivate, samen met trainingsacteur Noël Romijn. Henk Spies is psycholoog en gepromoveerd in de algemene sociale wetenschappen. Hij heeft een theorie ontwikkeld over effectieve interventies (SLIM-model) en heeft veel ervaring met jongeren. Lees verder op: inclusivate.nl/wie-we-zijn. Noël Romijn heeft een opleiding als dramadocent gevolgd en werkt met professionals in veel verschillende settings; van politie tot zorg en maatschappelijk werk.

Divosa biedt deze training samen met Ingrado aan voor (medewerkers van) leden van Divosa en Ingrado tegen ledentarief. Deze opleiding wordt ook door InHolland Academy aangeboden tegen regulier tarief.

Niveau en studielast

Post-hbo. Bij actieve deelname aan alle 5 de dagen ontvang je na afloop een certificaat. Deze training is geaccrediteerd in het landelijk kwaliteitsregister Leerplicht en RMC. Deelnemers krijgen 40 punten bij het volgen van de hele opleiding. Voor de totale opleiding kun je rekening houden met ongeveer 15 uur zelfstudie.

Ook incompany

Vind je deze training interessant en wil je hem graag met je collega's volgen? Dat kan! Divosa biedt deze training ook incompany aan. Meer informatie

Datum donderdag 16 januari 2020
Tijd 09:30 - 16:30 uur
Locatie Divosa, Koningin Wilhelminalaan 5 3527 LA Utrecht
URL https://www.divosa.nl/agenda/hoe-kun-je-jongeren-effectief-begeleiden-start-16-januari