Training Morele Oordeelsvorming

Kom jij weleens voor ingewikkelde morele kwesties en afwegingen te staan in je werk? Vraag je je soms af of je het juiste hebt gedaan? Mis je daarbij een goed afwegingskader dat helpt bij het maken van je keuzes en waarbij je morele kompas overeind blijft staan? Kom dan naar de eendaagse training Morele Oordeelsvorming.

Inhoud

In de training Morele Oordeelsvorming ga je samen met andere deelnemers aan de slag met lastige kwesties uit je eigen beroepspraktijk. Op interactieve wijze onderzoek je of een handeling moreel juist is (of was). In de training krijg je een 7-stappen model aangereikt waarlangs je ook in de toekomst beslissingen of handelingen kunt leggen. In het inleidende gedeelte leer je over de begrippen integriteit en de betekenis daarvan voor overheid en samenleving. In het tweede gedeelte onderzoek je aan de hand van je eigen praktijkcases of een handeling/ beslissing moreel juist is of was.

Na afloop van deze training ben je in staat om te werken met het 7-stappen model en werk je mee aan ‘moresprudentie’ in je eigen team.

Voor wie

Deze training is voor iedereen die beroepsmatig betrokken is bij leerplicht en RMC: o.a. leerplichtambtenaren, RMC-consulenten, beleidsmedewerkers, coördinatoren en managers. Het minimale aantal deelnemers is 12, het maximale aantal 14.

Door wie

De training Morele Oordeelsvorming wordt gegeven door Dorien Jeltema of Eloy Weterings van bureau Governance & Integrity Nederland. Beiden hebben ervaring met het werken voor overheidsprofessionals en kennen het werkveld van leerplicht en RMC vanuit eerdere trainingen.

Praktische informatie

Deze training is geaccrediteerd voor het Landelijke Kwaliteitsregister Leerplicht en RMC (je kunt 8 punten voor deze trainingsdag behalen).
De kosten voor het volgen van deze training zijn € 199,- per deelnemer. Dit is inclusief locatie, lesmateriaal, koffie, thee, fris en een lunchbuffet. Ingrado heft geen BTW over haar activiteiten.
Na inschrijving volgt een factuur (deze wordt verstuurd als training definitief doorgaat; de training gaat door bij minimaal 12 deelnemers) en een bevestiging waarin je alle praktische informatie ontvangt.
Bij onvoldoende inschrijvingen (minder dan 12 deelnemers) gaat deze training niet door.
Persoonsgegevens worden door Ingrado uitsluitend gebruikt voor interne activiteiten. Ingrado beheert persoonsgegevens op de wijze die de wet (AVG) voorschrijft.

Meedoen? Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar! Meld je hier aan voor maandag 7 september. 

Datum maandag 5 oktober 2020
Tijd 09:30 - 17:00 uur
Locatie BCN Utrecht CS, Catharijnesingel 48, 3511 GC Utrecht
URL