Week voor het Recht op Onderwijs en Ontwikkeling

Doe mee met de Week voor het Recht op Onderwijs en Ontwikkeling!

Ingrado kiest ervoor om met ingang van dit jaar landelijk een nieuwe themaweek te organiseren passend bij de ontwikkeling van leerplicht naar leerrecht. Deze Week voor het Recht op Onderwijs en Ontwikkeling vindt plaats van 16-20 november 2020 (geïnspireerd door de jaarlijkse Dag voor de Rechten van het Kind elk jaar op 20 november).

Oproep van Carry Roozemond, directeur-bestuurder Ingrado:

De week van 16-20 november wil ik graag in het licht van het recht op onderwijs en ontwikkeling plaatsen. We hebben de Schimmelpennincklezing op 17 november, er is een debat in de Tweede Kamer op 16 november en natuurlijk is het op 20 november alweer 31 jaar geleden dat de Verenigde Naties het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind aannamen ondertekend.

Het belangrijke werk van jullie, onze leden, sluit naadloos aan bij deze rechten. Dit willen we uiteraard graag delen met de rest van de wereld!

In deze week wil ik onze leden (en samenwerkingspartners) dan ook in staat stellen hun moment te delen waarop zij vinden dat het recht op onderwijs en ontwikkeling van jongeren is beschermd. Hoe kan je dat delen? Wat kan je delen?

  • Een filmpje dat je met de telefoon hebt gemaakt (nee, je hoeft geen dansje in te sturen;)
  • Dat stukje uit je jaarverslag waarin je een casus deelt
  • De reactie die je kreeg van een jongere of een ouder, van een leerkracht of zorgcoördinator. Want de bescherming van dat recht op ontwikkeling kan je niet alleen en niet op 1 manier. Dat vraagt creativiteit. En daar daag ik je graag voor uit!
  • Stuur je filmpje, stukje tekst of quote** naar info@ingrado.nl

*Op de laatste Dag van de Leerplicht op 15 maart 2019 hebben we met minister Slob afgesproken dat we vanaf 2020 geen landelijke Dag van de Leerplicht meer organiseren vanuit Ingrado op de derde donderdag in maart i.v.m. de ontwikkeling van leerplicht naar leerrecht en het recht op ontwikkeling.

** Ingrado behoudt zich het recht voor om niet alles te (kunnen) plaatsen en delen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Extra aanbod online sessies voor leden tijdens de Week voor het Recht op Onderwijs en Ontwikkeling (geactualiseerd, 17 november)


Dinsdag 17 november einde middag - Schimmelpennincklezing

Vooruitlopend op de Dag van de Rechten van het Kind, 20 november 2020, organiseert Ingrado op 17 november alweer de vijfde Schimmelpenninck-lezing. Minister Slob draagt om 16.30 uur op 17 november de lezing voor. We kijken ernaar uit de visie van minister Slob op het recht op onderwijs en ontwikkeling te horen. 


> Bekijk de Schimmelpenninck-lezing (beschikbaar vanaf 17 november 16:30 uur)


Donderdag 19 november 9.00 - 10.30 uur: Schaaf je gesprekstechnieken bij: effectief in contact met ouders en jongeren over angst voor corona

In deze workshop leer je in 1,5 uur hoe je contact kunt maken met ouders die hun kind niet naar school laten gaan omdat zij bang zijn voor besmetting. Accent ligt op contact maken en doorvragen. Corona kan een grote impact hebben op gezinnen. Denk aan ziekte en overlijden, maar ook aan werkloosheid. Hoe voer je zo’n gesprek en kom je dichter bij een oplossing om de schoolgang weer te hervatten? Soms is het best spannend om door te vragen. In deze workshop kom je erachter dat doorvragen voor verbinding zorgt. Na afloop van de workshop ontvang je een stappenplan in je mailbox zodat je bij een lastig gesprek altijd even kunt spieken.

Door: Esther Musch van Esther Musch Coaching

Via: Teams

Duur: 1,5 uur

Meedoen? Vul dit formulier in. 

Datum maandag 16 november 2020 - vrijdag 20 november 2020
Tijd 00:00 uur
Locatie Online
URL