Algemene Vergadering en Najaarsconferentie Ingrado 19 september 2019

Op donderdag 19 september vindt de Algemene Vergadering en Werkconferentie van Ingrado plaats. De locatie is Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. Aanmelden kan tot en met dinsdag 10 september 10.00 uur via het aanmeldformulier dat je via de mail van ons hebt ontvangen.

Niets ontvangen, maar wel lid? Stuur ons dan een mail. Wij sturen je dan alsnog de uitnodiging met aanmeldformulier. Let op! De inschrijflink is gekoppeld aan je mailadres en slechts eenmalig te gebruiken.

Per workshop hebben we een maximaal aantal deelnemers, schrijf je dus tijdig in. Een beschrijving van de workshops vind je onderaan deze pagina. 


Programma

Locatie: Leerhotel Het Klooster, Daam Fockemalaan 10, 3818 KG Amersfoort 

09.00 – 10.00 uur Inloop met stands

10.00 – 11.30 uur Algemene Vergadering

11.30 – 11.45 uur Pauze met koffie/thee

11.45 – 12.40 uur Lezing ‘Invloeden en gevolgen van conflicten tussen de codes binnen diverse leefwerelden waarin jongeren moeten navigeren’ door stads- en onderwijssocioloog Iliass El Hadioui

12.40 – 13.30 uur Lunch met stands

13.30 – 14.45 uur Workshopronde 1

14.45 – 15.00 uur Wisseling workshops

15.00 – 16.15 uur Workshopronde 2

16.15 – 16.45 uur Napraten met hapje en drankje

 

Route en Pendelbussen

We organiseren deze dag bij Leerhotel Het Klooster Daam Fockemalaan 10 te Amersfoort. Deze locatie is niet op loopafstand van het station, daarom zetten wij pendelbussen in vanaf station Amersfoort. Check hieronder de tijden en zie de opstapplaats onderaan deze pagina. Uiteraard kun je ook met de auto komen, het Leerhotel heeft een parkeerterrein voor de deur, waar je gratis kunt parkeren: routebeschrijving.  

De pendelbussen rijden tussen:

09.00 – 10.00 uur

12.15 – 13.15 uur

16.15 – 17.15 uur

 

Algemene Vergadering
De stukken van de Algemene Vergadering vind je uiterlijk 8 dagen voorafgaand aan de vergadering op de website onderaan deze pagina. Wij adviseren je deze door te lezen als je deelneemt aan het ochtendprogramma.

 

Stemprocedure tijdens de Algemene Vergadering

Onderaan deze pagina vind je een toelichting over de stemprocedure. Kom je met meerdere collega’s uit je gemeente/RBL/RMC? Zorg er dan voor dat één collega mandaat heeft om te kunnen stemmen. Op het aanmeldformulier kun je aangeven of jij de stemgerechtigde bent.

 

Lezing ‘Invloeden en gevolgen van conflicten tussen de codes binnen diverse leefwerelden waarin jongeren moeten navigeren’

In zijn lezing gaat El Hadioui gaat in op de effecten van een (super-)diverse leefwereld in een stedelijke omgeving op de school- en instellingscultuur. In het bijzonder op het switchgedrag van leerlingen en studenten tussen de wereld binnen en buiten de leeromgeving. Dit switchen kan soms leiden tot onzekerheid en demotivatie in het klaslokaal. El Hadioui laat zien hoe jongeren, ondanks deze mis-match tussen de leefwerelden, veerkrachtigheid kunnen ontwikkelen en komen tot de self efficacy – het geloof in eigen kunnen - om de onderwijsladder te ervaren als hun ladder en deze te beklimmen. Kansengelijkheid binnen het onderwijs is daarmee niet alleen een kwestie van stelselwijzigingen maar ook van een mentale shift bij studenten en professionals en een cultuuromslag binnen onderwijsinstellingen.

Iliass El Hadioui is als wetenschappelijk docent verbonden aan de Department of Psychology, Education and Child Studies van de Erasmus Universiteit. Ook is hij programmaleider binnen het cultuurveranderings- en professionaliseringsprogramma De Transformatieve School. Als onderzoeksleider van het programma Transformaties in het Grootstedelijk Onderwijs is hij verbonden aan de afdeling Sociologie van de Vrije Universiteit. Daarnaast is hij lid van de Onderwijsraad. Ook schreef hij het boek ‘Hoe de straat de school binnendringt’.

Workshops: zie hieronder. NB. De workshop Laaggeletterdheid vervalt. Mensen die zich hiervoor hadden aangemeld worden ingedeeld bij hun reservekeuze.

Datum donderdag 19 september 2019
Tijd 09:30 - 16:30 uur
Locatie Leerhotel Het Klooster, Daam Fockemalaan 10, 3818 KG Amersfoort
URL