Achtergrondartikelen in IM

Het Ingrado Magazine volgt landelijke ontwikkelingen op de voet én zoomt in op goede voorbeelden uit de praktijk. Regelmatig verschijnen in IM achtergrondartikelen over onderwerpen waarbij Ingrado betrokken is. Welke artikelen zijn er de afgelopen jaren verschenen over 'BOA nieuwe stijl'? U vindt ze hieronder.
 


 

Halt maakt het verschil

Een bijzonder en vooral interessant jaarbericht over 2016 kunt u lezen in de highlight van Halt. Lokaal en landelijk werken we geregeld samen met Halt.

Lees het volledige jaarbericht

Eerste ervaringen nieuwe BOA

De nieuwe BOA is een feit. Op verschillende plekken in het land volgen leerplicht- ambtenaren inmiddels de eerste modules uit de nieuwe opleiding. In dit nummer van Ingrado Magazine de eerste ervaringen van de inkoper, twee cursisten en een docent. ‘Nuttig, maar wel veel’, luidt het oordeel...
 


 

Verbeterde aansluiting op de leerplichtpraktijk

Sinds 1 januari 2013 is de BOA-opleiding grondig herzien. Zo kwam er een onderverdeling in domeinen, waarbij domein III exclusief over onderwijs gaat. De BOA-bevoegdheid voor leerplichtambtenaren wordt daardoor op een andere manier getoetst dan voorheen. Ingrado Magazine sprak met een aantal betrokkenen over de opbrengsten tot nu toe...

Lees het volledige artikel in het Ingrado magazine van maart 2016


Het Ingrado magazine verschijnt drie keer per jaar en staat boordevol achtergronden, onderzoeken en nieuwsfeiten. Onmisbaar voor iedereen die betrokken is bij leerplicht en RMC.