Topic voor thuiswerken - ontwikkelen: Verzuimaanpak 18+

Ingrado heeft de afgelopen maanden verschillende signalen ontvangen over de verzuimaanpak 18+. Sommige regio’s hebben te maken met een dalend aantal verzuimmeldingen 18+ en vragen zich af of de scholen nog wel goed melden. Andere regio’s worden overstroomd met verzuimmeldingen en vragen zich af of de eigen verzuimaanpak en afspraken met scholen wel voldoende zijn.

De PPT Verzuim 18+ (zie download hieronder) is een suggestie hoe je met het team aan de slag kan om eens goed naar de aanpak van verzuim 18+ in jouw regio te kijken. Je kan de PPT zelf aanpassen als je dingen mist of net even anders wil doen. Zie ook dia 3 voor een korte toelichting. De training is verspreid over meerdere dagen zodat deze goed te combineren is met thuiswerken.

Opbrengsten delen

Ingrado wil graag meer inzicht in de aanpak Verzuim 18+ in de RMC-regio’s, mede om de ontwikkeling van de MAS voor RMC van input te kunnen voorzien. Wij stellen het zeer op prijs als de RMC-regio’s na deze opdracht de uitkomsten kunnen mailen naar: info@ingrado.nl. Wij maken deze ook online beschikbaar via de Atlas zodat regio’s van elkaar kunnen leren (lerend netwerk).


Ingrado nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw naam en email adres in


We gebruiken de gegevens die je hierboven invult uitsluitend voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring.

Downloads