Topic voor thuiswerken - ontwikkelen: Groenpluk

Ondanks de onzekere tijd en de vraag of de recent getekende intentieverklaring om Groenpluk tegen te gaan nog wel nodig is, bieden wij trainingsmateriaal aan op dit onderwerp.

De vrees is een economische recessie waarbij veel mensen hun baan gaan verliezen en jongeren zonder startkwalificatie de eerste zijn die op straat staan. En dat is nou juist de bedoeling van deze intentieverklaring: dat scholen, werkgevers en RMC meer bewust worden van de kwetsbare positie van jongeren die zonder startkwalificatie aan het werk zijn.


Presentatie om groenpluk te agenderen

De PPT Groenpluk (zie download hieronder) is een suggestie hoe je met het team aan de slag kan om een aanpak te ontwikkelen om samen in jouw regio de handen ineen te slaan en te kijken hoe werkende jongeren alsnog een startkwalificatie of vakdiploma kunnen halen. Je kan de PPT zelf aanpassen als je dingen mist of net even anders wil doen. Zie ook dia 4 voor een korte toelichting.


Opbrengsten delen

Wij stellen het zeer op prijs als de RMC-regio’s na deze opdracht de uitkomsten kunnen mailen naar: info@ingrado.nl. Wij maken deze ook online beschikbaar via de Atlas zodat regio’s van elkaar kunnen leren (lerend netwerk).


Downloads en meer

> Groenpluk, wat doen we eraan

> Lees ook het bericht over de intentieverklaring tegen groenpluk


Ingrado nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw naam en email adres in


We gebruiken de gegevens die je hierboven invult uitsluitend voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring.

Downloads