Stappenplan opstarten handhavend optreden bij schoolverzuim

In het Kamerdebat over onderwijs en corona van 17 juni 2020 heeft Minister Slob aangekondigd dat handhaving van de leerplicht weer mogelijk wordt bij schoolverzuim dat niet aan corona gerelateerd is. In samenwerking met het Ministerie van OCW heeft Ingrado gewerkt aan een stappenplan voor het opstarten van handhavend optreden door de leerplichtambtenaar. In dit stappenplan is beschreven in welke situaties handhaving vanaf nu weer mogelijk is.

 

Uitgangspunt voor dit schooljaar is dat er niet handhavend wordt opgetreden, tenzij na onderzoek van de leerplichtambtenaar blijkt dat er sprake is van luxe verzuim of absoluut verzuim. Voor kinderen met een kwetsbare gezondheid of gezinsleden met een kwetsbare gezondheid of corona-angst geldt dat dit schooljaar geen handhaving mogelijk is. Vanaf het schooljaar 2020-2021 geldt dat voor het PO, VO en mbo handhaving volledig mogelijk is.
 

> Download het stappenplan voor handhavend optreden

> Download de infographic bij het stappenplan


Webinars

Wil je meer weten? Sluit dan aan bij een van de webinars over dit stappenplan. De webinars worden gegeven op 8 juli van 14.00 uur tot 15.00 uur en van 15.15 uur tot 16.15 uur. De webinars zijn kosteloos voor leden. Voor niet-leden bedraagt de toegang € 50,=


> Schrijf je hier in voor één van de webinars


Methodische Aanpak Schoolverzuim (MAS)

De rol van de leerplichtambtenaar en ketenpartners is beschreven in de Methodische aanpak Schoolverzuim (MAS). Nog niet bekend met de MAS? Bekijk hier de animatie


Ingrado nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw naam en email adres in


We gebruiken de gegevens die je hierboven invult uitsluitend voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring.