Serieus leuk: MASSEN. Gemeente Tilburg maakt spel van MAS

De gemeente Tilburg heeft van de MAS een spel gemaakt. Het doel van het spel is de MAS beter te leren kennen en inzicht te krijgen in de stappen en overwegingen die leerplichtambtenaren maken in het dagelijks werk. De winnaar is degene die de finish haalt met de minst zware straf en een zo snel mogelijke doorlooptijd.

Het spel MASSEN werd op de Dag van de Leerplicht gelanceerd door team Leerplicht/RMC van de Gemeente Tilburg. Het spel is gebaseerd op de landelijke Methodische Aanpak Schoolverzuim (MAS). Het achterliggende idee van het spel is om zowel scholen als ketenpartners mee te nemen in het werk van de leerplichtambtenaar én niet te vergeten, onderdeel te maken van het spel zelf!

MASSEN was een groot succes tijdens de Dag van de Leerplicht. Buro Werktuig maakte deze sfeerimpressie tijdens de introductie van het spel in Tilburg. 

Op de Algemene Vergadering en Werkconferentie van Ingrado op 18 april kun je tijdens een van de workshops ook MASSEN. 

Wat vonden de deelnemers?
De feedback van de deelnemers in Tilburg is verwerkt in onderstaande infographic. De feedback en opmerkingen zijn onderverdeeld in vier categorieën: 

  • Ervaringen van de deelnemers n.a.v. het spel;
  • Ervaringen van de deelnemers op inhoud van casuïstiek;
  • Ervaringen van de deelnemers op de Methodische Aanpak zelf;
  • Feedback van de deelnemers in het algemeen.


Ingrado nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw naam en email adres in


We gebruiken de gegevens die je hierboven invult uitsluitend voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring.