Leerplicht-RMC schouder aan schouder met de jeugdgezondheidszorg tijdens de lockdown

Op 14 januari 2021 van 10:00-11:30 uur is er een (online) meet-up georganiseerd door het NCJ en Ingrado waarin we dieper ingaan op de samenwerking tussen leerplicht/RMC en de jeugdgezondheidszorg.

De huidige lockdown heeft grote consequenties voor de praktische uitvoering van het dagelijks werk. Als professionals weten we als geen ander wat de gevolgen voor onze jeugd kunnen zijn. In de eerste lockdown kregen we hier al goed zicht op. De leerplichtambtenaren, RMC-begeleiders, jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen werkten samen aan het ondersteunen van de scholen in het omgaan met angst en het omgaan met corona-verzuim.

Ook nu slaan we graag de handen ineen. Want er wordt veel gevraagd van de veerkracht van kinderen, jongeren en hun ouders, maar ook van leerkrachten en docenten. Het is nu mede aan ons om de schade voor jongeren zoveel mogelijk te beperken.

Meet-up JGZ-Leerplicht

Op 14 januari 2021 van 10:00-11:30 uur is er een (online) meet-up georganiseerd door het NCJ en Ingrado waarin we dieper ingaan op die samenwerking. Hoe werk je samen? Vind je elkaar wel in deze tijd en hoe zorg je dat je effectief en van toegevoegde waarde kunt zijn? Zijn er praktische hobbels? Samen sta je sterk, maar hoe doe je dat in de praktijk?

Meld je aan een nodig vooral ook je JGZ-partner of je leerplichtpartner in de regio uit!


Ingrado nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw naam en email adres in


We gebruiken de gegevens die je hierboven invult uitsluitend voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring.