Instructiebijeenkomsten DUO Nieuwe werkwijze om relatief verzuim te melden

Van 20 september tot en met 13 oktober organiseert de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) instructiebijeenkomsten in het land om de nieuwe werkwijze ‘ Het melden van relatief verzuim’ toe te lichten. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor één van de 30 bijeenkomsten en kiezen voor een bijeenkomst in de omgeving van Utrecht, Groningen, Haarlem, Hengelo of ’s Hertogenbosch.  Gezien het beperkt aantal plaatsen per bijeenkomst, is het raadzaam om u snel aan te melden.

Nieuwe signaal- en meldfuncties
De nieuwe uniforme werkwijze, om relatief schoolverzuim (ongeoorloofde afwezigheid)  te melden, omvat nieuwe signaalfuncties en meldmogelijkheden voor VO- en MBO-instellingen én gemeenten. Zo zijn de verschillende categorieën van verzuim verduidelijkt  , biedt de nieuwe werkwijze helderheid over de frequentie van herhaalmeldingen én over het openen en sluiten van een verzuimmelding.

Daarnaast kan de duur van het verzuim voortaan uit het vernieuwde verzuimregister van DUO worden gehaald en kan men zien of er vermoedelijk sprake is van Langdurig Relatief Verzuim (voorheen gedefinieerd als ‘thuiszitter’).

Snel actie
Al deze wijzigingen vanaf 1 augustus zorgen ervoor dat de gemeente nóg sneller, samen met de onderwijsinstelling, actie kan ondernemen om de verzuimende leerling zo snel mogelijk weer in de schoolbanken te krijgen.

Meld u vandaag nog aan voor een van de bijeenkomsten >


Ingrado nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw naam en email adres in


We gebruiken de gegevens die je hierboven invult uitsluitend voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring.