Ingrado maakt presentatie over aansluiting primair onderwijs op verzuimregister

Deze week valt bij alle scholen voor primair onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs een poster op de mat over de aansluiting op het verzuimregister van DUO. Ingrado maakte de poster om het belang te onderstrepen van eenduidige melding van verzuim.

Bij de poster hoort een presentatie over de aansluiting die op de website van Ingrado als download is te vinden.

Vanaf 1 april 2017 is ook het primair onderwijs volledig aangesloten op het Verzuimregister. Daarover heeft Ingrado met DUO en OCW in het najaar van 2016 een aantal voorlichtingsbijeenkomsten gegeven. Rond die bijeenkomsten zijn verhalen opgehaald die motiveren om schoolverzuim serieus te nemen, ook in het primair onderwijs. Benieuwd naar de verhalen? Hieronder kunt u ze downloaden.

Met deze poster en de verhalen wil ik u inspireren de aanpak van verzuim samen met de gemeente voort te zetten of vorm te geven. Ieder kind heeft recht op onderwijs en verdient het om gemist te worden. Daarom komen we samen in actie bij schoolverzuim.


Ingrado nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw naam en email adres in


We gebruiken de gegevens die je hierboven invult uitsluitend voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring.

Downloads