G4 slaan handen ineen tegen thuiszitten

De vier grote steden en acht samenwerkingsverbanden hebben voor het eerst samen concrete afspraken gemaakt om het aantal thuiszitters fors te laten dalen. De maatregelen hebben o.a. betrekking op betere psychische zorg en goed geregeld leerlingenvervoer.

De aandacht voor thuiszitters is deze dagen groot. En gelukkig! Ingrado agendeerde de aandacht voor thuiszitters lang voor de invoering van passend onderwijs. O.a. door deel te nemen aan Lansbrekers dat ook dit jaar weer een bootcamp thuiszitters organiseert.

"Het is goed dat juist deze leerlingen die wel naar school kunnen en toch geen onderwijs volgen nu volop in de schijnwerpers staan", zegt Carry Roozemond, "Veel gemeenten maken daar afspraken over met de samenwerkingsverbanden, met jeugdzorg, met leerplicht om het aantal thuiszitters te verminderen."

Aanpak G4
De vier grote steden presenteerden op 6 februari hun eigen ambitie in een pact. De volledige tekst van de Gezamenlijke Thuiszittersaanpak G4 kunt u hieronder downloaden.


Ingrado nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw naam en email adres in


We gebruiken de gegevens die je hierboven invult uitsluitend voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring.

Downloads