Denk mee over de maatschappelijke diensttijd tijdens de werkconferentie op 18 mei

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is sinds enige tijd bezig met het uitwerken van de maatschappelijke diensttijd. Daarbij worden jongeren nadrukkelijk betrokken en ook een groot aantal maatschappelijke organisaties. Afgelopen 9 februari vond de eerste werkconferentie Maatschappelijke Diensttijd plaats. Deze bijeenkomst stond vooral in het teken van het inventariseren van de behoeften van jongeren en maatschappelijke organisaties. Om de maatschappelijke diensttijd verder vorm te geven organiseert het programma Maatschappelijke Diensttijd op 18 mei van 14-17 uur in de Fabrique in Utrecht opnieuw een conferentie.

Tijdens de vervolgconferentie op 18 mei staat verdere aanscherping en verdieping van ‘vraag en aanbod’ centraal, aan de hand van voorbeelden van maatschappelijke diensttijd. Het belooft een inspirerende middag te worden waarbij er volop gelegenheid is voor jongeren, maatschappelijke organisaties en overheden om ideeën met elkaar uit te wisselen en voorbeelden van maatschappelijke diensttijd concreet te maken.

De opbrengst van de middag dient ook als input voor de tweede subsidieoproep die dit najaar van start gaat.

Aanmelden
De conferentie vindt plaats in De Fabrique in Utrecht, van 14.00 tot 17.00 uur. Wilt u zich aanmelden voor de conferentie? Stuur dan een bericht naar MDT@minvws.nl. Er is plaats voor ongeveer 200 deelnemers, waarvan ongeveer 100 deelnemers jongeren zijn.

Kans
Het is de eerste keer dat afgevaardigden van gemeenten in gesprek gaan met jongeren en maatschappelijke organisaties. Het biedt gemeenten de gelegenheid  om ook hun wensen en ideeën voor de invulling van maatschappelijke diensttijd in te brengen en te kijken welke mogelijkheden zij zelf zien om te experimenteren met de maatschappelijke diensttijd.

Want ook gemeenten kunnen gebruik maken van de tweede subsidieoproep dit najaar. RMC mag niet ontbreken op deze bijeenkomst, omdat de maatschappelijke diensttijd ook kansen kan bieden voor uitvallers op school.

Meer informatie
Meer weten over de maatschappelijke diensttijd? Download hieronder de kamerbrief van staatssecretaris Blokhuis. Lees ook het persbericht over financiële ondersteuning van goede ideëen.


Ingrado nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw naam en email adres in


We gebruiken de gegevens die je hierboven invult uitsluitend voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring.

Downloads