Brief OCW aan onderwijsorganisaties over Coronavirus

Het coronavirus heeft de wereld in zijn greep. Een kwart van de scholen ziet inmiddels dat leerlingen thuisblijven vanwege het virus. OCW stuurde vanmiddag deze brief aan alle onderwijsorganisaties om hen te ondersteunen bij de vele vragen die ze krijgen.

Minister Slob schrijft in de brief: "Met deze brief willen we nog een keer uitgebreid ingaan op een aantal van die vragen en u wijzen op de voor u beschikbare informatie. Ook lichten we de aanpak vanuit de Rijksoverheid toe."


Als bijlage bij de brief zitten vragen en antwoorden over het nieuwe coronavirus en een illustratie met de belangrijkste manieren om verspreiding van het virus te voorkomen.

Let op! op de sites van de Rijksoverheid en RIVM vind je ook actuele informatie die dagelijks wordt geüpdatet.


Informatie voor (ouders van) nieuwkomers

Iedereen heeft vragen over het coronavirus. Veel van de ouders van de nieuwkomers hebben moeite met het lezen en begrijpen van Nederlandse informatie. Soms ook informatie in het algemeen. Voor hen ontwikkelde Pharos in samenwerking met Thuisarts.nl van NHG deze informatiekaart.


Bijlagen:

> De brief van OCW aan onderwijsorganisaties

> Bijlage 1: FAQ voor scholen

> Bijlage 2: Specifieke FAQ

> Bijlage 3: Illustratie maatregelen


Ingrado nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw naam en email adres in


We gebruiken de gegevens die je hierboven invult uitsluitend voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring.