Aan onze leden: hoe wij je kunnen ondersteunen + oproep

Afgelopen donderdag hebben jullie een mail ontvangen waarin we vertelden dat we momenteel kijken naar hoe je jullie zo goed mogelijk kunnen (blijven) ondersteunen. Zoals beloofd informeren we jullie hierbij verder.

Jullie weten ons al goed te vinden met jullie vragen rondom de huidige situatie. Veelgestelde vragen en de daarbij behorende antwoorden vind je vanaf nu op Ingrado.nl (deze worden dagelijks bijgewerkt). Veel van de jongeren waar jullie mee te maken hebben, zijn de jongeren die waarschijnlijk geen gebruik maken van het digitaal aangeboden onderwijs. Het kan helpen om met deze jongeren en hun ouders contact op te nemen en te informeren hoe het met ze gaat. We hebben een leidraad ontwikkeld (zie de download hieronder) die je helpt om deze gesprekken met ouders te voeren vanuit jouw betrokkenheid. Een leidraad voor gesprekken met jongeren volgt. 

Wat kun je van ons verwachten de komende tijd?

- We verwachten begin volgende week een schema te sturen met online activiteiten die jou kunnen ondersteunen in je werk. Uiteraard naast de mail mogelijkheden via info@ingrado.nl en vraagenantwoord@ingrado.nl

- We zijn gevraagd om materiaal en trainingen te ontwikkelen zodat teams samen online kunnen ontwikkelen. Bij deze nodigen we jullie ook uit om zelf materiaal en good practices te delen via info@ingrado.nl

- We gaan digitale bijeenkomsten organiseren waarin jullie input kunnen geven op onze projecten. Je kunt daarbij denken aan het opzetten van een toolbox* en De Atlas**, waarbij we nieuwsgierig zijn naar wat daar volgens jullie in hoort.

- Ook zijn we bezig met het ontwerp van een vragenlijst over een op te zetten training. Hierover binnenkort meer. Heb je zelf een idee, dan is dat idee uiteraard erg welkom. Het team van Ingrado roept je op om mee te denken en te signaleren via info@ingrado.nl Voel je vrij om je vragen te stellen en/of zorgen te melden. We beloven dat we jullie blijven ondersteunen in deze tijd.

*Toolbox

Alle regio's (leerplicht en RMC) hebben wel een aantal instrumenten die ze in hun werk gebruiken. Om alle collega's in het land te voorzien van goede 'tools' willen we deze tools verzamelen en zelfs aanvullen tot een goed gevulde gereedschapskist die in de dagelijkse praktijk gebruikt kan worden. We willen iedereen oproepen om hun materiaal beschikbaar te stellen om de toolbox te vullen.

**De Atlas

Regelmatig krijgen we berichten over prachtige projecten en inspirerende initiatieven. Met enige regelmaat berichten we hierover in onze nieuwsbrief of in het Ingrado magazine. Vervolgens krijgen we met regelmaat de vraag of we contactgegevens hebben van dat ene project of dat mooie initiatief. Deze vragen komen meestal doordat een regio zelf plannen heeft voor zo'n zelfde initiatief. Om bovenstaande makkelijker te maken willen we een soort landkaart maken waarin alle mooie projecten en initiatieven gemakkelijk te vinden (en beschreven) zijn. Daarnaast zou het fijn zijn wanneer er ook contactgegevens bij staan zodat er makkelijk contact te leggen is om kennis te delen.

Dank! Namens team Ingrado


Ingrado nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw naam en email adres in


We gebruiken de gegevens die je hierboven invult uitsluitend voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring.

Downloads