Interviews

 • Anders dan anders

  Blog

  De tijd van de cijfers breekt weer aan. Hoeveel leerlingen verzuimden en om welke reden, hoeveel vrijstellingen werden verleend, hoeveel jongeren verlieten voortijdig de school en hoeveel thuiszitters waren er dit jaar? In eerdere blogs pleitte ik al voor context. Cijfers zonder context zeggen bijzonder weinig over hoe het gaat met de jongeren in een regio. Waren ze vooraf al in beeld, wisten we wie er in problemen zou kunnen komen, wat is er gedaan om dat te voorkomen en wat waren de effecten van de interventies? Dat zijn de vragen die gesteld zouden moeten worden. Als je het mij… Lees meer

 • Via MDT terug naar school

  In deze editie van het Ingrado Magazine

  Jongeren die aan de rand van de samenleving zijn terechtgekomen, kunnen een nieuw perspectief krijgen met Time of Your Life. Dit project voor maatschappelijke diensttijd helpt jongeren zonder startkwalificatie hun talenten en interesses te ontdekken, mensen te ontmoeten en iets te betekenen voor de maatschappij. Zo kweken ze zelfvertrouwen. En dan willen ze ook weer naar school.

  Lees meer

 • Kapitaal van de toekomst

  Blog

  Wat ben ik blij met de geluiden vanuit het primair en voortgezet onderwijs: de meeste leerlingen keerden zonder achterstanden, of zonder toegenomen achterstanden, terug naar school. Top! Chapeau voor de scholen, voor de ouders en uiteraard voor de leerlingen. Grote zorgen zijn er vooralsnog niet. Zorgen maak ik me echter wel over de manier waarop we omgaan met ‘ons kapitaal van de toekomst’, met de jongeren die straks de economie draaiend moeten houden. 

  Lees meer

 • Recht op ontwikkeling na 11 mei

  Blog

  Wat een impact heeft de ‘intelligente lockdown’ gehad op het recht op onderwijs en ontwikkeling. Onderwijs op afstand, stages die niet konden worden afgerond, geen contact met medescholieren, een vervolgopleiding kiezen zonder vooraf echt kennis te kunnen maken met het aanbod en nog veel meer dingen die we missen.

  Lees meer

 • Wees zorgzaam, maar niet bezorgd

  Kort voordat mijn schoonvader Geert op 16 april jl. overleed, sprak ik hem nog uitgebreid. Hij wierp een verrassende blik op het onderwijs in deze coronatijd. Wees niet bezorgd, wees niet bang dat kinderen al te veel achterstanden oplopen. Heb vertrouwen dat ze ongelooflijk veel leren in deze periode, was zijn boodschap.

  Lees meer

 1 2 3 >  Last ›

Mail
Leden Login

Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen.

Wachtwoord vergeten?

Klik hier om aan te melden!

Advertenties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw naam en email adres in


We gebruiken de gegevens die je hierboven invult uitsluitend voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring.

E-mail jouw tip of suggestie

Heb je een tip of suggestie mail deze naar:

info@ingrado.nl