Interviews

 • Naar school gaan zonder druk

  In deze editie van het Ingrado Magazine

  Annelie is 14 jaar. Sinds groep 7 is ze meer niet dan wel school geweest. Met haar ouders liep ze stad en land af op zoek naar een oplossing. Nu gaat ze alweer bijna drie maanden met plezier naar school. Ze gaat naar Trajectvoorziening Het Tij in Steenwijk, drie dagen in de week van 10 tot 12.

  Lees meer

 • Ogen open

  Blog

  We staan aan het begin van een nieuw decennium. In de eerste twee van deze eeuw is er veel gebeurd, veel wat heeft bijgedragen aan het leer- en ontwikkelingsrecht van jongeren. Steeds minder praten we over leerplicht, steeds vaker over ontwikkelingsrecht. Om dat echt tot een grondrecht te maken, is er nog veel werk aan de winkel. Werk aan de winkel niet alleen in onderwijs, werk op het hele terrein waar we ons samen inzetten om jongeren de kans te geven zich te ontwikkelen. Samen, vanuit de verschillende sectoren. Samen begint al vanaf het eerste contact met die jongere. 

  Lees meer

 • Aanpakken en vooruitkijken

  Blog

  Wie mij een beetje kent, weet dat ik niet van mopperen hou. Sterker nog, ik heb er een bloedhekel aan. Toch was het de afgelopen tijd soms heel verleidelijk. Het heeft even geduurd, maar eind oktober was het dan zo ver. Op 31 oktober vond het debat plaats naar aanleiding van het Interdepartementaal beleidsonderzoek Jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt (afgekort - IBO JmAA).

  Lees meer

 • Maak kennis met onze nieuwe projectleider Henrie Mastwijk

  Interviews

  Per 1 november is Henrie Mastwijk gestart als projectleider bij Ingrado. Henrie heeft zijn ‘roots’ vooral in het voortgezet speciaal onderwijs en mbo liggen. De afgelopen jaren was hij werkzaam als coördinator van een vso school om deze jongeren naadloos van school naar werk of betekenisvolle dagbesteding te leiden.

  Lees meer

 • Met elkaar!

  Blog

  De vraag waartoe de leerplichtambtenaar op aarde is, blijft veel mensen bezig houden. Berichten in de (sociale) media schetsen soms het beeld van de ambtenaar die rondloopt met een bonnenboekje en er genoegen in schept op eigen gezag beslissingen te nemen over kinderen en hun ouders. Niets is minder waar. 

  Lees meer

 1 2 3 >  Last ›

Mail
Leden Login

Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen.

Wachtwoord vergeten?

Klik hier om aan te melden!

Advertenties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw naam en email adres in


We gebruiken de gegevens die je hierboven invult uitsluitend voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring.

E-mail jouw tip of suggestie

Heb je een tip of suggestie mail deze naar:

info@ingrado.nl