Interviews

 • Leerbaar of schoolbaar?

  Blog

  Gelukkig gaat het met de meeste kinderen en jongeren goed. Zij gaan naar school, doen een opleiding en bouwen vervolgens een zelfstandig bestaan op. Ik vind het van belang om hierbij stil te staan. Er zijn ook jongeren, en dat zijn onder anderen de jongeren die wij tegenkomen, die het zonder hulp en begeleiding niet redden. Die niet op eigen kracht de weg naar zelfstandigheid vinden. Oorzaken zijn er legio en die moeten we opsporen en wegnemen voor zover ze beïnvloedbaar zijn. 

  Lees meer

 • Ingrado op weg naar 2025: de wereld verandert en wij veranderen mee

  Interviews

  Altijd in beweging, altijd kijken naar nieuwe mogelijkheden om de ontwikkeling van jongeren te bevorderen, altijd op zoek naar samenwerking. Dat zit in het DNA van Ingrado. Het 35-jarig bestaan in 2018 en de voorbereiding van een nieuw vijfjarenplan vormden de aanleiding voor een herbezinning. Waarom zijn wij nodig, wat maakt ons authentiek en onderscheidend? Wat is onze toegevoegde waarde? Hoe verhouden we ons tot de wereld om ons heen? Directeur-bestuurder Carry Roozemond en manager bedrijfsvoering Ton Nuninga, vertellen over een bijzonder vernieuwingsproces dat ruim een jaar geleden in gang gezet werd. ‘We zijn op weg en nemen jullie graag… Lees meer

 • Communicatie is tweerichtingsverkeer

  Blog

  Wat een dooddoener hoor ik je denken en toch merk ik de laatste tijd steeds vaker hoe belangrijk dat tweerichtingsverkeer is. Niet alleen belangrijk, noodzakelijk zelfs. Alleen door in gesprek te gaan over wat we lezen, horen en zien, kunnen we de kansen voor jongeren vergroten en soms zelfs keren. Door eenzijdig te oordelen over een jaarrapport, een bericht op sociale media rond wachtlijsten of thuiszitten, over initiatieven om nieuwe perspectieven voor jongeren te ontwikkelen, missen we de kracht van het gesprek, van de uitwisseling, van het contact.

  Lees meer

 • In de schijnwerper: MatchMakers voor jongeren zonder startkwalificatie in Zuid-Holland Zuid

  Interviews

  In de Zuid-Hollandse gemeentes Drechtsteden en Alblasserwaard-Vijfheerenlanden is op initiatief van het Regionale Meld- en Coördinatiepunt (RMC) de aanpak MatchMakers gestart, gericht op jongeren van 18-27 jaar zonder starkwalificatie. MatchMakers heeft als doel deze jongeren in beeld te krijgen en te ondersteunen bij het vinden van werk, school of een combinatie hiervan. Het RMC heeft een rol in het signaleren en de MatchMakers zorgen voor hulp in de thuisomgeving. MatchMakers zijn afkomstig van zowel Leerplicht en Voortijdig Schoolverlaten als van de sociale diensten (SDD en Avres), waardoor er een breed ondersteuningsaanbod ontstaat. Hierin werken verschillende organisaties intensief samen: de Dienst Gezondheid &… Lees meer

 • Een cirkel is ook een lijn

  Blog

  Naarmate ik langer rondloop in ons werkveld houdt de vraag wanneer onderwijs echt passend is me in toenemende mate bezig. Steeds vaker blijkt het mogelijk onderwijs te organiseren voor kinderen en jongeren die uitvielen en thuiszitten. En steeds vaker blijkt dit ook te leiden tot een resultaat om trots op te zijn: een zelfstandige plek op de arbeidsmarkt. 

  Lees meer

 1 2 3 >  Last ›

Mail
Leden Login

Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen.

Wachtwoord vergeten?

Klik hier om aan te melden!

Advertenties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw naam en email adres in


We gebruiken de gegevens die je hierboven invult uitsluitend voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring.

E-mail jouw tip of suggestie

Heb je een tip of suggestie mail deze naar:

info@ingrado.nl