Webinar ‘Opstarten handhavend optreden bij schoolverzuim’ gemist?

Op 8 juli organiseerden we 2 webinars over het stappenplan ‘Opstarten handhavend optreden bij schoolverzuim’. Dit stappenplan gaat over de normalisatie van het onderwijs in deze periode en het weer volledig kunnen werken volgens de MAS. 

Maar liefst 67 deelnemers namen deel aan het webinar en er werd veel besproken.


We hebben nog steeds te maken met een bijzondere situatie die we niet eerder hebben meegemaakt. Dat levert uiteraard vragen op. De vragen die nu leven gaan vooral over de aankomende zomervakantie en de terugkeer op school na de zomer. 


Ook de komende periode blijft het belangrijk om in gesprek te gaan met ouders en leerlingen. Contact zoeken en verbinding houden staan centraal, ook nu handhaving weer mogelijk is en er weer volledig volgens de MAS gewerkt wordt.


Dit betekent dat de leerplichtambtenaar een onderzoek instelt en aan de hand daarvan bepaalt welke route wordt ingezet. De routekaart kan hierbij helpen. Het is een bijzondere tijd en dit vraagt bij iedere casus om afweging van de leerplichtambtenaar. Het doel blijft om het recht op ontwikkeling van elk kind te beschermen.


Interesse in het webinar? Stuur ons een mail als je interesse hebt. Bij voldoende aanmeldingen organiseren we nog een bijeenkomst. 


Ingrado nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw naam en email adres in


We gebruiken de gegevens die je hierboven invult uitsluitend voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring.