Verslag tweede leercirkel motie Kwint/Özdil

Maandag 1 april kwamen vertegenwoordigers van gemeentes, mbo-instellingen, kennisinstituten, rijksoverheid, een onderzoeker en een hbo-student in Utrecht bijeen om (verder) te praten over de uitvoering van de motie Kwint/Özdil. Op het programma stonden onder meer een uitwisseling van de stand van zaken in de pilotregio's en een toelichting bij het onderzoek dat naar aanleiding van de pilots wordt uitgevoerd.

Ingrado organiseert deze leercirkels samen met het ministerie van OCW. Het programma van vandaag is tot stand gekomen met inbreng van de deelnemers aan de eerste leercirkel in januari.

De behoefte aan uitwisseling bleek groot, vandaar dat de pilotregio’s in de tweede leercirkel de ruimte kregen de stand van zaken in een korte ‘pitch’ toe te lichten. 

Daarnaast was er een bijdrage van OCW over gegevensdeling en is er een toelichting van KBA Nijmegen dat onderzoek uitvoert naar het verloop en de opbrengst van de pilots.

Download de presentaties bij de pitches.

In het tweede deel van de middag gaan de deelnemers aan de leercirkel met elkaar in gesprek aan de hand van zelfgeformuleerde thema’s. 

Download het verslag van de tweede Leercirkel.

3 juni is de volgende Leercirkel. Zet 'm vast in je agenda!


Ingrado nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw naam en email adres in


We gebruiken de gegevens die je hierboven invult uitsluitend voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring.