Update van de examencommissie BOA

Ook voor de examencommissie BOA en ExTH was de coronacrisis natuurlijk een periode die vroeg om omschakelen. Door snel te reageren op de RIVM-richtlijnen kon de afname van theorie- en praktijkexamens voor de PHB snel worden hervat. Maar dat is niet de enige ontwikkeling. Lees meer in deze update.

De afname van theorie- en praktijkexamens voor de PHB is na de Corona-uitbraak door ExTH medio april hervat. Natuurlijk wordt hierbij gewerkt volgens de RIVM-richtlijnen. Bij de praktijkexamens Sanctionerend Onderwijs en MAS zitten de kandidaat en de rollenspeler aan verschillende tafels. De tafels staan op een veilige afstand van elkaar. De tafels, toetsenborden en muizen worden na elk examen gereinigd. Ook zijn desgewenst handschoenen beschikbaar. Voor het najaar staan weer veel examens ingepland. Hierbij wordt de laatste versie van de MAS (april 2020) geëxamineerd.

 

Voor de MAS-examens heeft ExTH een dag georganiseerd waarop docenten een praktijkexamen MAS konden bijwonen. De docenten waren enthousiast en hebben het bezoek als verhelderend en transparant ervaren. Vooral de neutrale opstelling van de interviewer viel hen op. Ook zagen de docenten dat de interviewer vooral doorvraagt als de kandidaat een vraag te globaal of onduidelijk beantwoord. Een extra vraag is vooral helpend bedoeld. Al is dit voor iemand die ontspannen een examen bijwoont gemakkelijker te zien dan voor een kandidaat met examenstress. Opmerkelijk was dat de docenten soms strenger waren in hun oordeel dan de beoordelaar bij het examen.

 

Dit najaar wordt (indien dit mogelijk is in verband met de regelgeving omtrent COVID-19) ook voor het examen Sanctionerend Optreden een dag georganiseerd waarop docenten een praktijkexamen SO Onderwijs kunnen bijwonen. Doel hiervan is om de opleiding voor het examengedeelte zo goed mogelijk te kunnen laten aansluiten op het afrondende PHB-examen.


Ingrado nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw naam en email adres in


We gebruiken de gegevens die je hierboven invult uitsluitend voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring.