Ontdek de inspirerende verhalen van jongeren en hun coaches op REA Colleges en EEGA Plus

Alles wat aandacht krijgt, groeit. Dit motto is zeker van toepassing op de jongeren die onderwijs volgen via REA Colleges en EEGA Plus. De portretten die van hen zijn gemaakt laten zien wat een verschil het kan maken als we luisteren naar en in gesprek gaan met jongeren.

Het onderwijs en de begeleiding op REA Colleges en EEGA Plus is ingericht vanuit de behoefte en mogelijkheden van de jongeren. Deze aandacht verdient toch iedere jongere?

We willen je graag kennis laten maken met enkele jongeren en coaches van REA Colleges en EEGA Plus. In onderstaande video stellen ze zich voor. De komende weken delen we steeds het verhaal van een van de jongeren en hun coaches.

REA staat voor Route-Educatie-Arbeid. REA Colleges en EEGA Plus heeft 12 locaties door heel Nederland. Jongeren die een beperking ondervinden en voor wie het reguliere beroepsonderwijs teveel drempels opwerpt, vinden in een REA College de veiligheid en het vertrouwen dat ze nodig hebben. Een begeleide route naar een erkende branchecertificering en werk dat voldoening geeft.

REA Colleges en EEGA Plus is er voor jongeren die obstakels ervaren in hun school- loopbaan en een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het halen van een diploma en het vinden van een baan.

De Topklas is bedoeld voor jongeren van 16-18 jaar oud die een schakeljaar volgen omdat ze er nog niet helemaal klaar voor zijn om aan een beroepsopleiding of baan te beginnen.

Bij de TalentenExpeditie gaan jongeren vanaf 18 jaar acht weken intensief aan de slag om zich te oriënteren op essentiële vragen als ‘wie ben ik, wat hoort bij mij en waar ben ik goed in en welk beroep is realistisch en haalbaar? Na 8 weken hebben ze een persoonlijk profiel, met hun sterke kanten en aandachtspunten en weten ze wat hun vervolgstap is. Deze vervolgstap kan een beroepsopleiding zijn, een voorschakeltraject of een traject naar werk.

Meer weten over REA Colleges en EEGA Plus? Op hun website lees je alles over hun manier van werken.


Ingrado nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw naam en email adres in


We gebruiken de gegevens die je hierboven invult uitsluitend voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring.