Naar zinvolle vergelijkingen van formatie voor leerplicht en RMC

Vlak voor de zomervakantie lieten we je weten dat het ontwikkelen van de nieuwe formatierichtlijn ingewikkelder blijkt dan gedacht en een hoop meer inzet vraagt dan gepland. Inmiddels is er extra inzet gepleegd en zijn er nieuwe inzichten ontstaan.

Om recht te kunnen doen aan de grote variatie in de manier waarop leerplicht en RMC georganiseerd zijn, is het vooral belangrijk dat organisaties hun formatie kunnen vergelijken met soortelijke organisaties.


Wat gaan we doen met de input die we van jullie hebben ontvangen?

We willen alle organisaties die de enquête voor de formatierichtlijn hebben ingevuld een terugkoppeling geven waarin de eigen formatie voor leerplicht en/of RMC naast die van vergelijkbare organisaties wordt gepresenteerd. Je kunt dan zien hoe de formatie in jouw organisatie zich verhoudt tot die van andere vergelijkbare organisaties. In die terugkoppeling worden ook de antwoorden van de verschillende organisaties over de ervaring van het aantal beschikbare fte en over de caseload meegenomen.


Kan dit dan wel worden gerealiseerd? Het is nog te vroeg om dit te kunnen toezeggen. We weten bijvoorbeeld nog niet of we voor alle organisaties vergelijkbare organisaties kunnen vinden. We zijn momenteel druk bezig om dat uit te zoeken. Over het vervolg communiceren we rechtstreeks met degenen die de vragenlijst voor de formatierichtlijn hebben ingevuld.


Ingrado nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw naam en email adres in


We gebruiken de gegevens die je hierboven invult uitsluitend voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring.