Laat je inspireren! U-can-act deelt inzichten onderzoek naar vsv

U-can-act is een projectgroep van de RUG die onderzoekt hoe vsv kan worden voorkomen. De uitkomsten van hun onderzoek zijn nu gebundeld in het gratis e-boek Voortijdig Schoolverlaten Voorkomen: perspectieven van wetenschap, praktijk en beleid.

In dit boek staan effectieve methodieken om voortijdig schoolverlaten te voorkomen op het mbo. De projectgroep legt uit hoe deze methodieken precies werken volgens het procesonderzoek. Daarnaast wordt de wetenschappelijke theorie achter VSV en de preventie daarvan beschreven. Tot slot wordt uitgelegd hoe effectieve VSV-preventie methodieken passen binnen het huidige VSV-beleid, en hoe dit beleid verder ontwikkeld kan worden om VSV nog beter te voorkomen.


Door de perspectieven van wetenschap, praktijk en beleid te combineren wil u-can-act bijdragen aan een samenhangende, effectieve aanpak van vsv, waarbij de jongere centraal staat. 


Het boek is open access, dat wil zeggen gratis online verkrijgbaar als e-book.


Je kunt de publicatie ook downloaden als pdf.

 

Dit boek is een belangrijke uitkomst van het u-can-act onderzoeksproject, mogelijk gemaakt door het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek.


Ingrado nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw naam en email adres in


We gebruiken de gegevens die je hierboven invult uitsluitend voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring.