Een frisse start in het nieuwe schooljaar

De basisscholen en middelbare scholen in de regio's Noord en Zuid zijn weer 'als vanouds' aan het nieuwe schooljaar begonnen. Dat wil zeggen, de leerlingen mogen weer fysiek naar school en kunnen gezamenlijk aan het nieuwe schooljaar beginnen. Ook het mbo gaat de lessen weer volledig oppakken, fysiek dan wel online. Dat kinderen en jongeren weer aan hun ontwikkeling kunnen werken vinden wij iets om te vieren! Een goed begin is immers het halve werk.

We zijn ons ervan bewust dat we nog steeds te maken hebben met een bijzondere situatie die we niet eerder hebben meegemaakt. We begrijpen dat er veel vragen zijn, daarom beantwoorden we een aantal veelgestelde vragen over de start van het nieuwe schooljaar op onze website.

Ook de komende periode blijft het belangrijk om in gesprek te gaan met ouders en leerlingen over de aanwezigheid op school en het volgen van de lessen. Contact zoeken en verbinding houden staan centraal, we willen immers met elkaar voor ieder kind de beste ontwikkelmogelijkheden?

Onze methodische aanpak schoolverzuim, MAS, die we met het onderwijs hebben ontwikkeld zet die bescherming van dat recht ook voorop. En daar moeten we soms ook bij handhaven. Dan onderzoekt de leerplichtambtenaar welke route wordt ingezet om de leerling alsnog terug in de les te zien.

Het gezamenlijke doel blijft om het recht op ontwikkeling van elk kind te beschermen!


Ingrado nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw naam en email adres in


We gebruiken de gegevens die je hierboven invult uitsluitend voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring.