Doe mee aan twee pilots die het recht op onderwijs versterken

Het Ministerie van OCW roept voorzitters van het college van bestuur van mbo-instellingen en coördinatoren van RMC-regio’s op om deel te nemen aan twee pilots voor kwetsbare jongeren.

De eerste pilot wordt opgezet naar aanleiding van de motie van Kwint en Özdil. Het gaat om een proef om studenten na het behalen van een entreeopleiding of mbo niveau 2-opleiding nog twee jaar te begeleiden. De tweede pilot wil 18-plussers zonder startkwalificatie die niet naar school gaan of werken, alsnog verleiden om onderwijs te volgen.

Beide pilots passen ook goed in het programma ‘Samen, slim en slagvaardig kansen creëren voor minder-zelfredzame jongeren van 16-27 jaar’, waarin het ministerie wil werken aan oplossingen voor ervaren knelpunten op regionaal niveau, met ondersteuning van landelijke partners en met aanpassing van beleid/wet- en regelgeving door het Rijk.

In de brief van het ministerie die je hieronder kunt downloaden lees je meer over de pilots.

Wil je meedoen aan (een van de) pilots, reageer dan uiterlijk vrijdag 22 juni 2018.


Ingrado nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw naam en email adres in


We gebruiken de gegevens die je hierboven invult uitsluitend voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring.

Downloads