Deel je verzuimprotocol en help bij de doorontwikkeling van de MAS

Ingrado wil de samenwerking tussen leerplicht en scholen optimaliseren om samen schoolverzuim te voorkomen. Daarom gaan we in 2020 verder met de doorontwikkeling van de MAS. Ingrado heeft Regioplan gevraagd onderzoek te doen naar de bestaande samenwerking tussen leerplicht en scholen. Daarbij kunnen we jouw hulp gebruiken.

Doel van het onderzoek is om leerplichtorganisaties van handvatten te voorzien om de communicatie richting scholen in te richten en inzichtelijk te maken waarom de samenwerking rondom verzuim op de ene plek wel tot stand komt en op de andere plek niet. Verder onderzoekt Regioplan het beeld dat scholen van leerplicht hebben.

Het onderzoek zal worden uitgevoerd op po-, vo- en so-scholen, en zal bestaan uit een vragenlijst voor scholen, interviews met scholen en leerplichtorganisaties en een tekstanalyse van verzuimprotocollen.

Voor deze tekstanalyse zijn we op zoek naar verzuimprotocollen.


Hoe kun jij helpen bij dit onderzoek?

Deel je verzuimprotocol zodat we een goede analyse kunnen maken.

Stuur je verzuimprotocol, liefst voor 20 januari naar: info@ingrado.nl 

Uiteraard worden de bevindingen uit de analyse anoniem gerapporteerd (dus niet herleidbaar tot organisatie).  


Achtergrond

Een van de aanleidingen van dit onderzoek is de ‘Evaluatie van de implementatie van de MAS’ en het onderzoek ‘Leerplicht in het Primair onderwijs’, in opdracht van Ingrado.

 Speel het MAS-spel en leer samen met je partners werken volgens de Methodische Aanpak Schoolverzuim


Het MAS-spel is bedoeld voor leerplichtambtenaren en hun ketenpartners. Aan de hand van het spel ga je in gesprek met elkaar. Het MAS-spel gebruik je om de samenwerking met scholen en ketenpartners te verbeteren.

Bestel het MAS-spel nu! 

Wees er snel bij want op=op!

Ingrado nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw naam en email adres in


We gebruiken de gegevens die je hierboven invult uitsluitend voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring.