De Voorziening Vroegtijdig Aanmelden en afspraken in de regio

Per 1 september 2020 zullen gemeenten informatie over de overstappers van het voortgezet naar het middelbaar beroepsonderwijs ontvangen via de Voorziening Vroegtijdig Aanmelden (VVA).

Via de VVA ontvangen gemeenten alleen signalen over de leerlingen die door het vo, het vso en het praktijkonderwijs zijn aangemeld als ‘overstappers’ maar zich nog niet hebben aangemeld of ingeschreven bij een mbo-opleiding. Daarbij gaat het om aanmeldingen of inschrijvingen bij mbo’s in het hele land, in plaats van alleen bij mbo’s in de eigen regio.  

De signalen die gemeenten krijgen via de VVA kunnen niet gezien worden als een vervanging voor de informatie die nu binnen veel regio’s wordt uitgewisseld via modules in Intergrip of VOROC. Het blijft dan ook nodig om in de regio het gesprek te voeren over de aanpak van VSV en de uitwisseling van informatie die buiten de informatie van het VVA nodig is om deze aanpak tot een succes te kunnen maken.

> Lees meer over de Voorziening Vroegtijdig Aanmelden en wat dit betekent voor leerplicht/RMC


Ingrado nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw naam en email adres in


We gebruiken de gegevens die je hierboven invult uitsluitend voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring.