Rayondag Oost 14 november

Op donderdag 14 november vindt de Rayondag Oost in Zwolle plaats!

We hebben een mooi programma samengesteld, waarin naast interessante onderwerpen ruimte is om elkaar te ontmoeten. Heb je geen uitnodiging ontvangen, maar wil je wel op de dag aanwezig zijn, stuur ons dan een mail via info@ingrado.nl. Wij zorgen er dan voor dat je een uitnodiging met aanmeldlink ontvangt. Let op! Deze is gekoppeld aan je e-mailadres en dus eenmalig te gebruiken, stuur deze dus niet door naar collega's maar verwijs ze door naar info@ingrado.nl.

De locatie is De Enk, Enkstraat 67, 8012 VA Zwolle (dezelfde locatie als vorig jaar, nabij het centrum van Zwolle en het NS station). Parkeren kan aan de van Karnebeekstraat. Dit is op korte loopafstand (300 meter) van De Enk.

Programma

09.30 uur Inloop

10.00 uur Opening: Ingrado praat ons bij over landelijke ontwikkelingen

10.30 uur Masterclass: Hoe blijf ik uit het echtscheidingsconflict?

Steeds vaker worden we in ons werk geconfronteerd met jeugdigen wiens ouders in een -complexe- scheiding verwikkeld zijn. Soms is de scheiding in volle gang en vaak ligt die scheiding alweer in het verleden, maar speelt het conflict zich nog steeds af in het heden. Niet zelden is het probleemgedrag van de jongere te herleiden op het vijandige gedrag van de ouders onderling. Vanochtend staan we stil bij het thema: ‘Hoe blijf ik als professional zelf uit het conflict’. We worden door Rob Kuijpers, mediator en coach, meegenomen in zijn inzichten en kennis. Rob begeleidt in het arrondissement Overijssel rechters bij het vergroten van hun persoonlijke effectiviteit en is coach voor de voorzitters van de Landelijke Klachten Commissie onderwijs. Rob is ervaren mediator en trainer en is in staat om ons tools te geven die we morgen al kunnen gebruiken.

12.00 uur Lunch

13.00 uur Interactieve lezing: Andere kijk op autisme

Kinderen met autisme horen allemaal thuis op het reguliere onderwijs!

Martine Delfos is werkzaam als wetenschappelijk onderzoeker, therapeut, docent en schrijfster.

Haar visie is dat kinderen met autisme zich eerst ontwikkelen op cognitief gebied en daarna op sociaal-emotioneel gebied. Dit in tegenstelling tot de ontwikkeling die de meeste kinderen doormaken: namelijk eerst sociaal-emotioneel en daarna cognitief. Er is geen sprake van een defect of ontwikkelingsstoornis. Haar visie op autisme is verfrissend en vernieuwend. Als kinderen met autisme niet naar school gaan, hebben ze daar een reden voor. Vraag het hen en luister naar hun verhaal. Martine legt de nadruk op het samenwerken met de betrokkene en maatwerk. 

16.00 uur Napraten en netwerken met een drankje

Tip: mail voor 1 november 2019 jouw casuïstiek of vragen over de thema’s van deze dag naar info@ingrado.nl o.v.v. Rayondag Oost. Deze worden dan (zo mogelijk) door de sprekers behandeld.             

We gaan ervan uit dat, wanneer je je aanmeldt, je de hele dag aanwezig kunt zijn. We zien je heel graag op donderdag 14 november!

Met vriendelijke groeten, 
Rayoncontactpersonen Oost

Andy Veltink - Ommen-Hardenberg
Julia Sahuleka - Voorst
Inge Paalman - Almelo
Dorien Weijers - Doetinchem
Anneke Veltman - RBL Midden Gelre
Henny Sweers - Wageningen
Monique Vedder - Meerinzicht (Harderwijk)

Datum donderdag 14 november 2019
Tijd 00:00 - 16:30 uur
Locatie Rayondag Oost, De Enk, Enkstraat 67, 8012 VA Zwolle
URL