Overzichtelijke routekaart maakt route van school naar werk voor MBO-studenten makkelijker en beter

Ingrado zet zich in om werk te maken van de aanpak jeugdwerkloosheid. Een onderwerp waar RMC-regio’s de komende jaren meer dan anders mee aan de slag mogen. In de aanloop van deze aanpak heeft Ingrado het initiatief genomen om samen met andere partijen een routekaart te ontwikkelen om de samenwerking in de regio in kaart te brengen en te verbeteren.


Een overzichtelijke routekaart met rollen, acties en samenwerkingen tussen partijen om zo de route van school naar werk voor MBO-studenten makkelijker en beter te maken. Dat is het doel van de Werkgroep MBO Routekaart, vanuit Ingrado, de MBO-raad, VNG, FNO GeestKracht, KBA Nijmegen, LECSO en SBB, met steun van de sectorraad praktijkonderwijs en het NJi.


Van opleiding naar werk

Deze routekaart geeft inzicht in het proces van een MBO-student waarvoor het vinden en behouden van een baan geen vanzelfsprekendheid is. Het proces of de route van opleiding naar werk kan complex zijn en een aantal hindernissen bevatten waarbij de student ondersteuning nodig heeft. Wanneer deze ondersteuning wordt geboden en partijen elkaar versterken door de juiste samenwerking, dan zal de weg naar betaald werk soepeler verlopen. De basis hiervoor is een route van school naar werk die naadloos verloopt: een sluitende aanpak!


Routekaart

Om tot een routekaart te komen die recht doet aan wat een MBO-student nodig heeft en de rollen, acties en samenwerkingen van alle partijen hierin, wordt de blanco versie van de routekaart breed gedeeld. Op dit moment gaat de Werkgroep Routekaart het land in om input op te halen bij de organisaties binnen de verschillende fases op de route van school naar werk. Zij zijn benieuwd naar inzichten van beleidsmakers, professionals, zorgorganisaties en jeugdorganisaties die zich bezighouden met de route van school naar werk.


> Download de routekaart (.pdf)

> Lees meer op de website 16-27.nl


Ingrado nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw naam en email adres in


We gebruiken de gegevens die je hierboven invult uitsluitend voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring.