Maak samen met ons de overstap: Ingrado kiest voor een nieuw kwaliteitsregister

We hebben je het al eerder laten weten: het Landelijk Kwaliteitsregister Leerplicht en RMC (LKLR) houdt op te bestaan. Ingrado stapt op 1 januari 2021 over op een nieuw ontwikkeld kwaliteitsregister voor het sociaal domein. Wat betekent deze overstap voor jou?

Als je geregistreerd stond in het LKLR dan kun jij uiteraard blijven investeren in jouw vakbekwaamheid. Hoe? Door nu kosteloos over te stappen naar het nieuwe kwaliteitsregister. Het enige wat je hoeft te doen, is vóór 1 november aangeven dat je overstapt. Ingrado regelt de rest. Sta je geregistreerd in LKLR en heb je onze uitnodiging om over te stappen niet ontvangen? Laat het ons weten.


Waarom stappen we over?

Ingrado stapt op 1 januari 2021 over op een nieuw onafhankelijk kwaliteitsregister, omdat:

  • we willen dat een kwaliteitsregister voor onze leden beter aansluit bij hun wens om de eigen professionele ontwikkeling makkelijk te kunnen vastleggen en volgen.
  • we een kwaliteitsregister voor iedereen die werkt in het sociaal domein als een logische stap zien.


Zet deze stap samen met ons

Je hebt met je registratie in het LKLR al laten zien dat je jouw vak serieus neemt. Je investeert in vakmanschap en persoonlijke ontwikkeling. Door nu te kiezen voor een register waarin ook jouw ketenpartners zitten, laat je samen zien dat jongeren én hun ouders in jouw gemeente of regio in de beste handen zijn. Stap samen met ons over naar dit nieuw ontwikkelde kwaliteitsregister.


Je hebt tot 15 november 2020 de tijd om je portfolio zo compleet mogelijk te maken. Je hebt dus nog even om dit te doen, maar laat wel vóór 1 november weten dat je de overstap met ons maakt.
Het eerste jaar (2021) betaalt Ingrado de kosten van jouw registratie in het nieuwe register. Daarna bedragen de kosten €95,- per registratie per jaar. Hierover gaat Ingrado in gesprek met managers en coördinatoren. 


Wat gebeurt er als je niet overstapt?

Het LKLR houdt op te bestaan. Als je niet overstapt, worden je registratie en je opgebouwde punten voor herregistratie verwijderd. Jouw persoonlijke portfolio blijft nog wel tot 1 januari 2021 beschikbaar in het LKLR.


Wil je meer weten?

Misschien heb je vragen na het lezen van deze mail. Wij beantwoorden ze graag.

  • Vragen over de transitie kun je mailen naar info@ingrado.nl. Ben je LKLR geregistreerd en wil je niet mee naar een nieuw register? Dan horen we graag wat jouw redenen zijn.
  • Heb je vragen over het bijhouden van activiteiten? Neem dan contact op met het LKLR. Per mail: info@lklr.nl of telefonisch: 030 - 89 04 806 (maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.30 uur). 


Wil jij jongeren, ouders, werkgevers en ketenpartners ook laten zien dat jij investeert in jouw vakmanschap en persoonlijke ontwikkeling, maar heb je je nog niet geregistreerd? Dan is het nieuwe kwaliteitsregister voor het sociaal domein een mooie reden om in te stappen! Houd onze website en nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie of neem contact met ons op.


Ingrado nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw naam en email adres in


We gebruiken de gegevens die je hierboven invult uitsluitend voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring.