Hoe ondersteun jij jongeren op de route van school naar werk?

Voor studenten die een entree- of mbo niveau 2-opleiding afronden, is het niet altijd even makkelijk om een baan te vinden. Daarom werd in 2018 een pilot gestart die zich richt op betere begeleiding van deze studenten. Inmiddels loopt de proef bijna ten einde en is het tijd om terug te blikken.

Jongerenwerker in wording Hassan Knobbout (22) ging, samen met projectleider Henrie Mastwijk van Ingrado, op bezoek bij minister Van Engelshoven en vertelt hoe het is om studenten te begeleiden, en hoe hij zijn eigen verhaal inzet om anderen te helpen.

Bekijk de video

 

'Je moet zelf die wekker zetten'

OCW interviewde Hassan uitgebreid over zijn studieloopbaan en zijn stage die onderdeel uitmaakt van de pilot uitvoering motie Kwint/Özdil. Het is een pleidooi voor doorzettingsvermogen, vertrouwen en geloven in jongeren. Lees het interview


5e Leercirkel

De laatste bijeenkomst in de serie 'leercirkels' die Ingrado en OCW organiseerden was anders dan de eerste vier. Het oorspronkelijke programma, met een bezoek van de minister, op locatie bij mboRijnland, moest door de beperkingen a.g.v. Covid-19 worden omgegooid. De medewerking van de minister bleef (zie video), de bijeenkomst verplaatste zich naar werk- en zolderkamers via de webcam.


Desondanks deelden de deelnemers enthousiast hun ervaringen. En een live tekenaar legde die weer vast in dit visuele verslag.


Ingrado nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw naam en email adres in


We gebruiken de gegevens die je hierboven invult uitsluitend voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring.