Hij is er! De brief over onderwijskansen voor leerlingen die meer zorg nodig hebben

“De brief waarvan je wist dat…” noemde Carry Roozemond de langverwachte onderwijs-zorg-brief in haar blog van 13 november. En nu is het dan zover: de brief die in de zomer werd toegezegd tijdens het debat in de Tweede Kamer over passend onderwijs verscheen op 23 november. Een brief van twee ministeries betrokken bij het thema onderwijs- zorg om passend onderwijs mogelijk te maken.

Je ziet goed in deze brief dat het een zoektocht is hoe we richting kunnen geven aan de combinatie van onderwijs en zorg bij het vormgeven van passend onderwijs voor ieder kind. Nog lang niet alles is duidelijk, er moet nog meer verkend worden en het thema communicatie blijft aandacht vragen.

Ook Ingrado wordt gevraagd een bijdrage te leveren. Dat doen we graag, al vanaf de publicatie Om de Leerling die we samen met het NJI vormgaven, en ook recent vroegen we aandacht voor de verhalen van kinderen die thuis hebben gezeten in de publicatie Dit ben ik.

Verhalen die we in een brede samenwerking met onze partners konden verzamelen. En daar zit de kracht van onze samenwerking: samen met partners, samen met onderwijs, ouders én de jongeren. Vanuit vertrouwen en het idee dat ieder kind zich kan ontwikkelen als we de combinatie van zorg en onderwijs durven te regelen.

Durven vanuit vertrouwen en een gezamenlijk doel: omdat leren werkt.

Lees hier het bericht bij de brief op de website van de Rijksoverheid.


Ingrado nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw naam en email adres in


We gebruiken de gegevens die je hierboven invult uitsluitend voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring.