Dag van de Leerplicht 2018 in het teken van samenwerking en maatwerk

Het recht op onderwijs en ontwikkeling verzilveren is niet voor elk kind of jongere vanzelfsprekend. Dat vraagt om samenwerking met de school, de ouders, de gemeente en andere (zorg)instellingen.

De leerplichtambtenaar is partner in maatwerk bij het beschermen van het recht op onderwijs, waarbij de Methodische Aanpak Schoolverzuim (MAS) als leidraad voor alle partners dient.

Op de Dag van de Leerplicht willen we de buitenwereld laten zien hoe de leerplichtambtenaar er samen met anderen voor zorgt dat zoveel mogelijk kinderen hun plek en hun weg vinden richting het onderwijs. Hiermee werken we aan een nog betere reputatie van leerplichtambtenaren. Dat doen we door verhalen te verzamelen en te delen, die laten zien hoe deze samenwerking en maatwerk het verschil voor dat ene kind of die ene jongere maakte.

Hoe lever jij maatwerk en hoe heb jij een jongere geholpen met het verzilveren van zijn recht op onderwijs? Laat het ons weten!

Stuur een mail naar info@ingrado.nl met je gegevens. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Voor meer informatie over de Dag van de Leerplicht en voorbeelden van acties kijk op: www.dagvandeleerplicht.nl


Ingrado nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw naam en email adres in


We gebruiken de gegevens die je hierboven invult uitsluitend voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring.