Corona uitleg voor kinderen: hier kun je terecht!

Het team van de Kinderombudsman zet actuele informatie over het coronavirus voor kinderen en hun ouders of verzorgers op een rij. Op deze pagina vind je naast diverse tips, ook een overzicht van handige sites over corona. Zo staat alles bij elkaar. We roepen vooral op: let een beetje op elkaar. Juist op de kinderen.

Hoe zit het nu met dat coronavirus? Kinderen merken er van alles van: ze kunnen niet naar school of bij vriendjes langs en zitten met ouders of verzorgers en broers of zussen thuis. Uitleg over de situatie is meestal bedoeld voor volwassenen. Gelukkig zit er tussen alle berichten ook goede uitleg voor kinderen. Over het virus en over de manier waarop we in Nederland omgaan met de problemen die dat veroorzaakt. De Kinderombudsman zette het allemaal op een rijtje.

Op deze pagina vind je linkjes naar uitlegpagina's van slimme experts. En ook bijvoorbeeld verwijzingen naar de speciale uitzendingen van het NOS Jeugdjournaal van 15 maart en 18 maart over corona. Samen staan we sterk!

Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer roept vooral op om goed op elkaar te letten. Niet alleen op opa's en oma's of ziek mensen, maar zeker ook op kinderen en jongeren. Sommige kinderen en jongeren hebben het helaas niet zo fijn thuis en zij zitten vaak in een rotsituatie nu ze niet meer naar school of hun vrienden kunnen.

Maak je je echt zorgen over de veiligheid van een kind?

Bel voor advies met Veilig Thuis op nummer 0800-2000 (gratis) of ga naar de website van Veilig thuis.


Ingrado nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw naam en email adres in


We gebruiken de gegevens die je hierboven invult uitsluitend voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring.