Anja Vink spreekt de vierde Schimmelpenninck-lezing uit tijdens Dag van de Leerplicht

Donderdag 15 maart, Dag van de Leerplicht, organiseert Ingrado alweer de vierde Schimmelpennick-lezing. We zijn enorm verheugd dat Anja Vink, onderwijsjournalist en schrijfster van het boek “Van deze kinderen ga je houden” de lezing wil uitspreken. Maar waarom heet de lezing nu juist Schimmelpenninck-lezing?

Ingrado is in 2012 gestart met deze lezing. We organiseren de lezing iedere twee jaar. De leidraad bij de lezing vinden we in de naamgever.

Bij het ontstaan van de leerplicht in 1901 was het statenlid Schimmelpenninck tegen de nieuwe wet. Niet omdat het volgen van onderwijs slecht was, wel omdat hij twijfelde over de kwaliteit.

Hoe het dan toch kon gebeuren dat er leerplicht kwam is te lezen in de eerste lezing van 2012.

Dit jaar zal Anja Vink in haar lezing vooral ingaan op het recht op ontwikkeling, voor voortijdige schoolverlaters van 16 jaar en ouder. Zijn ze kwetsbaar? Hoe overleven ze het onderwijs? Is een startkwalificatie wel het ultieme doel?

Save the date
De bijeenkomst wordt gehouden in Den Haag, aanvang 15.30 uur, exacte locatie volgt.


Ingrado nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw naam en email adres in


We gebruiken de gegevens die je hierboven invult uitsluitend voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring.