Interviews

 • Interview met leerplichtambtenaar Ed Woerdeman over de impact van de coronacrisis op zijn werk

  Door: Lisa Kortekaas, Junior Communicatieadviseur Haarlem Interviews

  Maak kennis met collega Ed Woerdeman: leerplichtambtenaar bij het Leerplein. Het Leerplein is het regionale bureau voor leerplicht* (kinderen van 5 tot 18 jaar) en RMC (jongeren van 18 tot 23 jaar) in de regio Zuid-Kennemerland en IJmond. Ed zit al 17 jaar in het vak, maar in al die jaren is het verplicht sluiten van de scholen nog nooit voorgekomen. Wat betekende de coronacrisis voor zijn werk? Lees het hier.

  Lees meer

 • Een nieuwe start

  Blog

  Het voelt als een nieuwe start na een vakantie. We gaan het dit jaar anders doen! We houden de rust vast, we nemen wat meer tijd voor elkaar en we gaan niet automatisch meer mee in het rennen en vliegen van alle dag. Het nieuwe schooljaar in coronatijd maakt me extra nieuwsgierig.

  Lees meer

 • Anders dan anders

  Blog

  De tijd van de cijfers breekt weer aan. Hoeveel leerlingen verzuimden en om welke reden, hoeveel vrijstellingen werden verleend, hoeveel jongeren verlieten voortijdig de school en hoeveel thuiszitters waren er dit jaar? In eerdere blogs pleitte ik al voor context. Cijfers zonder context zeggen bijzonder weinig over hoe het gaat met de jongeren in een regio. Waren ze vooraf al in beeld, wisten we wie er in problemen zou kunnen komen, wat is er gedaan om dat te voorkomen en wat waren de effecten van de interventies? Dat zijn de vragen die gesteld zouden moeten worden. Als je het mij… Lees meer

 • Via MDT terug naar school

  In deze editie van het Ingrado Magazine

  Jongeren die aan de rand van de samenleving zijn terechtgekomen, kunnen een nieuw perspectief krijgen met Time of Your Life. Dit project voor maatschappelijke diensttijd helpt jongeren zonder startkwalificatie hun talenten en interesses te ontdekken, mensen te ontmoeten en iets te betekenen voor de maatschappij. Zo kweken ze zelfvertrouwen. En dan willen ze ook weer naar school.

  Lees meer

 • Kapitaal van de toekomst

  Blog

  Wat ben ik blij met de geluiden vanuit het primair en voortgezet onderwijs: de meeste leerlingen keerden zonder achterstanden, of zonder toegenomen achterstanden, terug naar school. Top! Chapeau voor de scholen, voor de ouders en uiteraard voor de leerlingen. Grote zorgen zijn er vooralsnog niet. Zorgen maak ik me echter wel over de manier waarop we omgaan met ‘ons kapitaal van de toekomst’, met de jongeren die straks de economie draaiend moeten houden. 

  Lees meer

 1 2 3 >  Last ›

Mail
Leden Login

Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen.

Wachtwoord vergeten?

Klik hier om aan te melden!

Advertenties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw naam en email adres in


We gebruiken de gegevens die je hierboven invult uitsluitend voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring.

E-mail jouw tip of suggestie

Heb je een tip of suggestie mail deze naar:

info@ingrado.nl