Meld je aan voor een inspirerend leerbezoek bij de Kredietbank in Breda op 30 september

Vanuit een bijeenkomst van Ingrado en OCW over het kwalificatierecht voor RMC’s, scholen en gemeenten, ontstond het idee om drie leerbezoeken rondom geslaagde projecten te organiseren om met en van elkaar te leren. Het eerste leerbezoek was 26 juni bij het Arbeid Training Centrum Gooi en Vechtstreek.


De voornaamste doelstelling van de leerbezoeken is om in het land uitwisseling te creëren en zo te leren van elkaars ervaringen, expertise en concrete aanpak van succesvolle projecten. Dit sluit aan bij de doelstellingen van Ingrado om de kanteling van leerplicht naar leerrecht te maken, en van kwalificatieplicht naar participatie. Maar bovenal sluit het goed aan bij de behoefte die er leeft bij RMC’s en ketenpartners om met elkaar wijzer te worden en verruimende oplossingen te vinden. 


Reacties op het eerste leerbezoek bij het Arbeid Training Centrum Gooi en Vechtstreek op 26 juni

'Energiek', 'fijne werkvormen', 'veel kunnen uitwisselen', 'ik ga weer met hernieuwde zin naar huis', 'ik voel me geïnspireerd', 'ik weet weer waar ik het voor doe', 'ik heb nieuwe ideeën opgedaan’.


Een terugblik op het eerste leerbezoek 

Sinds 2010 levert het Arbeid Training Centrum Gooi en Vechtstreek diensten op het gebied van re-integratie en zorg, gecontracteerd vanuit WMO en de Jeugdwet. Omdat ATC Gooi en Vechtstreek relatief kleinschalig opereert, kan zij iedereen de persoonlijke aandacht geven die nodig is om een eigen plek te vinden in de maatschappij. 

Een zeer diverse groep aanwezigen zorgde voor goede uitwisseling. Het ATC had twee jongeren uitgenodigd die hun verhaal deden en een collega vertelde uitgebreid over een jongere en hoe zij hem hebben geholpen. Door deze persoonlijke verhalen te delen werd snel duidelijk (en voelbaar) wat het ATC jongeren te bieden heeft. 


Meld je aan voor het laatste leerbezoek!

Er volgen in september nog twee leerbezoeken, georganiseerd door Ingrado i.s.m. het ministerie van OCW, namelijk op:

Aanmelden kan via: info@ingrado.nl. Wees er snel bij, want er zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar!


Ingrado nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw naam en email adres in


We gebruiken de gegevens die je hierboven invult uitsluitend voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring.