Dag van de Leerplicht en Schimmelpennincklezing

Donderdag 15 maart is het weer Dag van de Leerplicht. Ingrado besteedt dan landelijk aandacht aan het recht op onderwijs en ontwikkeling.

Dit jaar organiseert Ingrado alweer de vierde Schimmelpenninck-lezing. We zijn enorm verheugd dat Anja Vink, onderwijsjournalist en schrijfster van het boek “Van deze kinderen ga je houden” de lezing wil uitspreken.

Anja Vink zal in haar lezing vooral ingaan op het recht op ontwikkeling, voor voortijdige schoolverlaters van 16 jaar en ouder. Zijn ze kwetsbaar? Hoe overleven ze het onderwijs? Is een startkwalificatie wel het ultieme doel?

Voor de Schimmelpenninck-lezing zijn we te gast bij de VNG in Den Haag. Een link naar de routebeschrijving vind je hieronder.

Programma
15.15 uur - Ontvangst
15.30 uur - Start lezing
16.30 uur - Borrel en mogelijkheid tot napraten en netwerken

Aanmelden
Wil je aanwezig zijn bij de lezing? Vul dan vandaag nog het aanmeldformulier in.

Over de lezing
Ingrado is in 2012 gestart met deze lezing. Ingrado organiseert de lezing iedere twee jaar. De leidraad bij de lezing vinden we in de naamgever. Bij het ontstaan van de leerplicht in 1901 was het statenlid Schimmelpenninck tegen de nieuwe wet. Niet omdat het volgen van onderwijs slecht was, wel omdat hij twijfelde over de kwaliteit. Hoe het dan toch kon gebeuren dat er leerplicht kwam is te lezen in de eerste lezing van 2012.

Datum donderdag 15 maart 2018
Tijd 15:30 - 18:00 uur
Locatie VNG, Nassaulaan 12 Den Haag
URL https://vng.nl/vereniging/contact/contactgegevens/adresgegevens-en-routebeschrijving/routebeschrijving