Algemene Vergadering en Najaarsconferentie

Op donderdag 24 september vindt de Algemene Vergadering en Werkconferentie van Ingrado plaats in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. Het thema van deze dag/week* is ‘Trots op je vak!’ In Het Klooster is een beperkt aantal plekken voor leden (50-60) beschikbaar i.v.m. dat we ons uiteraard houden aan de RIVM richtlijn: 1,5 meter afstand. Mochten veel leden zich aanmelden voor de live bijeenkomst, dan maken wij na 1 september een passende selectie.

Aanmelden voor de live bijeenkomst kan tot 1 september. Aanmelden voor de livestream kan tot en met 16 september via de link die je hebt ontvangen in de uitnodiging. Let op! De inschrijflink is gekoppeld aan je mailadres en maar eenmalig te gebruiken. Mocht je deze mail niet hebben ontvangen, laat het dan weten via info@ingrado.nl, dan sturen we je alsnog de uitnodiging met de persoonlijke inschrijflink.

*We organiseren naast de live dag op 24 september op 21, 22 en 23 september ook een aantal online sessies in het kader van #trotsopjevak. Zie hier het programma en de aanmeldmogelijkheid voor de sessies.
 

Programma AV en Werkconferentie Trots op je vak! donderdag 24 september live(stream)

09.30 – 10.00 uur Inloop
10.00 – 11.15 uur Algemene Vergadering met livestream
11.15 – 11.45 uur Pauze
11.45 – 13.00 uur Theater Werkgeluk – To be what you want to be! Laat je verrassen en meenemen
13.00 – 13.45 uur Lunch
13.45 – 14.30 uur Interactieve lezing Effectief communiceren met jongeren
14.30 – 14.45 uur Pauze
14.45 – 15.45 uur Masterclass Weten wat je moet doen, als je niet weet wat je moet doen
15.45 – 16.15 uur Drankje

Interactieve lezing: Effectief communiceren met jongeren

We weten allemaal wat er nodig is om contact te maken, maar vaak is de vraag: Hoe doe je dat? vele malen lastiger. Immers gedrag lokt emotie uit. Hoe blijf jij als professional in verbinding communiceren? Ook bij ‘lastig’ gedrag? Verbinding maken is geen trucje of een aangeboren talent, maar een vaardigheid die je kunt leren. Hoe? Door vooral een OEN (open, eerlijk en nieuwsgierig) te zijn en veel NIVEA (niet invullen voor een ander) te smeren! Tijdens deze interactieve lezing krijg je inzicht hoe je als professional op een zinvolle manier jongeren kunt begeleiden, word je uitgenodigd om anders naar gedrag te kijken en maak je kennis met de pijlers van motiverende gespreksvoering. Bij deze manier van communicatie ligt de focus op succesvolle gedragsverandering. En dat spreekt jongeren aan! 

Ingrid van Essen (1972) was lange tijd werkzaam in het voortgezet onderwijs; als docent, mentor, leerlingbegeleider en collega-coach. In 2013 is zij haar eigen trainings-en coachingspraktijk gestart en heeft zij zich de laatste jaren ontwikkeld tot consultant, trainer en coach binnen (onderwijs)organisaties. Daarnaast is zij een veelgevraagd spreker op congressen en auteur van boeken met als thema’s effectief communiceren met jongeren voor zowel professionals die met jongeren werken als voor ouders. Haar nieuwste boek Communicatie zonder frustratie in het onderwijs verscheen in november 2019.

Masterclass: Weten wat je moet doen, als je niet weet wat je moet doen

Deze tijd leert ons dat het leven onzeker is. Omgaan met die onzekerheid is niet vanzelfsprekend voor iedereen. Soms ben je degene die je wilt zijn en soms ben je degene die je liever niet wilt zijn.

Vaak hangt dat samen met situaties, waarin we niet precies weten wat we moeten doen.

En toch is het in pedagogische zin van belang dat je altijd een perspectief hebt in (onvoorspelbare) pedagogische situaties. In deze masterclass leer wat je moet doen als je niet weet wat je moet doen, én hoe je de verantwoordelijkheid voor wat er speelt, kunt delen met anderen. 

Marcel van Herpen werkt voor het Centrum Pedagogisch Contact en is naast veelgevraagd spreker ook auteur van publicaties zoals “Ik, de leraar”, “Wij, de leraar”, “Wij zijn Leiders” en “Ik, de coach”.

Route en Pendelbussen

We organiseren deze dag bij Leerhotel Het Klooster, Daam Fockemalaan 10 in Amersfoort. Deze locatie is niet op loopafstand van het station, daarom zetten wij pendelbussen in vanaf station Amersfoort. Vergeet je mondkapje niet als je gebruik wilt maken van deze pendeldienst! Check hieronder de tijden en zie hier de opstapplaats. Gezien het coronavirus kunnen we ons voorstellen dat je liever met de auto komt. Het Leerhotel heeft een parkeerterrein voor de deur, waar je gratis kunt parkeren: routebeschrijving.  

De pendelbussen rijden tussen:
09.00 – 10.00 uur
15.30 – 16.30 uur

Algemene Vergadering
De stukken van de Algemene Vergadering ontvangen alle leden uiterlijk 8 dagen voorafgaand aan de vergadering, en zijn dan ook terug te vinden op deze pagina van de website, Het wachtwoord om stukken te openen, sturen wij je per mail. Wij adviseren je de stukken door te lezen als je deelneemt aan de Algemene Vergadering.

Stemprocedure tijdens de Algemene Vergadering

Onderaan deze pagina vind je een toelichting over de stemprocedure. Doe je met meerdere collega’s mee uit je gemeente/RBL/RMC? Zorg er dan voor dat één collega mandaat heeft om te kunnen stemmen, er kan maar één persoon stemgerechtigde zijn per gemeente/RBL/RMC. Op het aanmeldformulier kun je aangeven of jij de stemgerechtigde bent. Als stemgerechtigde hoef je niet per se aanwezig te zijn in Amersfoort.

Graag zien we je donderdag 24 september in Amersfoort of via de livestream!

Datum donderdag 24 september 2020
Tijd 09:30 - 16:15 uur
Locatie Leerhotel Het Klooster, Daam Fockemalaan 10 in Amersfoort
URL