Meer weten over de VVA? Bekijk dit webinar van Ingrado en Stichting Inlichtingenbureau

Op 9 juni organiseerde Ingrado in het kader van de landelijke datadag een webinar over de Voorziening Vroegtijdig Aanmelden (VVA). Stichting Inlichtingenbureau legde daarin uit hoe het gemeentenkoppelunt van de VVA werkt.

De VVA treedt per 1 september in werking. Vanaf dat moment zijn alle scholen uit het voortgezet onderwijs (inclusief het praktijkonderwijs), het voortgezet speciaal onderwijs en de mbo-instellingen wettelijk verplicht hun gegevens over de leerlingen die de overstap naar het mbo gaan maken en de stand van zaken rondom aanmeldingen en inschrijvingen te delen met deze voorziening.

Wat doet Stichting Inlichtingenbureau?
Het Inlichtingenbureau zet deze gegevens door naar gemeenten. Om welke gegevens dat precies gaat en wat er voor nodig is om deze gegevens te krijgen, hoor je in de presentatie.

Bekijk het webinar.
 

 

Presentatie
De presentatie mogen we ook met jullie delen. Download de presentatie


Q&A
Na afloop van het webinar konden deelnemers ook vragen stellen. De vragen en de antwoorden uit deze sessie plaatsen we binnenkort hier op de website.


Meer informatie over de aansluiting en aanmelding voor de vva vind je hier op de website van het Inlichtingenbureau.


Ingrado nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw naam en email adres in


We gebruiken de gegevens die je hierboven invult uitsluitend voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring.