Sluitende aanpak kwetsbare jongeren: groot dromen, klein beginnen

Wat doe je als je de verbinding onderwijs, zorg, arbeid (nog beter) tot stand wilt brengen en een sluitende aanpak wilt realiseren voor (kwetsbare) jongeren? In Apeldoorn stelde de gemeente een verbindingsofficier aan, Marieke ten Hove. Na anderhalf jaar is het begin van een sluitende aanpak duidelijk zichtbaar.

Marieke ten Hove werd voor deze functie gedetacheerd vanuit VSO De Bolster in Apeldoorn/Voorst. Binnen deze cluster 4-school is zij verantwoordelijk voor de stages en de uitstroom. Op 1 mei 2018 keert zij terug, na anderhalf jaar verbindingsofficier te zijn geweest. Verbindingen zijn gelegd, knelpunten boven water gehaald en samenwerkingsrelaties tot stand gebracht. Het werk zit er niet op, maar het begin van een sluitende aanpak is er zeker.

Een ontmoeting met verbindingsofficier Marieke ten Hove leidde er toe dat de deelnemers aan de Participatiescan haar verhaal wilden delen als good practice voor een aanzet tot een sluitende aanpak kwetsbare jongeren.

Hieronder kun je een artikel downloaden waarin uitgebreid aandacht is voor de aanpak en wat er bij kwam kijken. Ter inspiratie voor iedereen die met deze doelgroep te maken heeft!


Ingrado nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw naam en email adres in


We gebruiken de gegevens die je hierboven invult uitsluitend voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring.

Downloads