Publicatie derde Schimmelpenninck-lezing online

Op 17 maart 2016, de Dag van de Leerplicht, sprak prof. mr. Pieter Huisman de derde Schimmelpenninck-lezing uit. De titel van zijn lezing is 'Leerplicht in het kader van het leerrecht'. Ingrado organiseert deze lezing eens in de twee jaar om iedereen te inspireren zich in te zetten voor het recht op onderwijs.

Prof.mr. P.W.A. (Pieter) Huisman is bekend van het onderzoek Onderwijs op een andere locatie, werkzaam bij de Erasmus Universiteit en o.a. lid van de Onderwijsraad. Huisman houdt in deze Schimmelpenninck-lezing onder meer een pleidooi voor een stevige herziening van de Leerplichtwet zodat het leerrecht en de functie van de leerplichtambtenaar, of misschien wel leerrechtambtenaar, duidelijke kaders krijgt die houvast bieden bij het beschermen van het recht op onderwijs en ontwikkeling.

Klik hieronder op de foto om de publicatie te downloaden.

 

 

De publicatie is binnenkort ook beschikbaar als boekje. Wilt u een exemplaar ontvangen? Stuur een mail naar info@ingrado.nl


Ingrado nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw naam en email adres in


We gebruiken de gegevens die je hierboven invult uitsluitend voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring.