Online Rondetafelgesprek ‘Crisis voor kinderen’

Thuis blijven is veilig. Dat is het advies van de overheid tijdens deze coronacrisis. Voor veel kinderen is het thuis niet veilig. Uitvoerend professionals vangen normaal gesproken in de spreekkamer signalen op, omdat daar iemand (vaak de moeder) het hart kan luchten over de onveilige thuissituatie. Uit het tweede online Rondetafelgesprek is duidelijk geworden dat die signalen nu niet doorkomen. De geweldpleger schermt de anderen af. Daarnaast zijn er ook heel veel kinderen ‘zoek’ die niet in beeld zijn bij scholen door de lock down.

Hoe ga je daarmee om? Wie kun je inschakelen om wél achter die voordeur te kijken? Hoe kun je gezamenlijk met de school van de kinderen optrekken? Is er een gezamenlijk meldpunt zodat signalen vanuit gemeente, school en politie samen kunnen komen? Als dat er niet is, hoe handel je dan?

Samen met de BvK (bond voor klantmanagers) organiseren we een online rondetafelgesprek hierover op woensdag 22 april van 10.30 - 12.00 uur. Deelnemen? Geef je op door op deze link te klikken.

We voeren deze Rondetafelgesprekken in Zoom. Daar is veel discussie over (geweest), maar inmiddels hebben wij een veilige versie geïnstalleerd en hebben we alle instellingen zo staan dat er niet ingebroken kan worden.


Ingrado nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw naam en email adres in


We gebruiken de gegevens die je hierboven invult uitsluitend voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring.