Op volle kracht

Ik wens jullie allemaal, zowel privé als in het werk, een heel mooi, inspirerend en verbindend nieuwjaar! In 2019 staat Ingrado er weer klaar voor om met jullie bij te dragen aan de bescherming van het recht op onderwijs en ontwikkeling voor alle jongeren. Vanuit Ingrado zullen we er alles aan doen om gemeenten en RMC-regio’s waar mogelijk te ondersteunen, aan te jagen, te informeren en faciliteren. Vlak voor de jaarwisseling hebben we drie nieuwe collega’s kunnen aannemen die als projectleider aan de slag gaan en een collega die bij de projecten administratieve ondersteuning biedt. Zo starten we al in het eerste kwartaal met een team dat graag aan de slag gaat met alle nieuwe en lopende projecten zoals we die in het jaarplan 2019 hebben beschreven. In de komende nieuwsbrieven stellen de nieuwe collega’s zich graag aan jullie voor.

Ingrado app
Een nieuw jaar vraagt om nieuwe ideeën, om inspiratie en nieuwe energie. Ik ben dan ook blij hierbij twee nieuwe producten te kunnen presenteren. Ten eerste is dat onze ‘Ingrado-app’ die binnenkort kan worden gedownload in de appstores van Apple en Google. Boordevol achtergronden en onmisbare informatie voor iedereen die zich inzet voor het recht op onderwijs en ontwikkeling van jongeren tot 23 jaar.

In de app vind je de naast de Leerplichtwet ook onze nieuwsbrieven. De app blijft, zoals het een app betaamd, in ontwikkeling. Zodra de Ingrado app is opgenomen in de appstores - en dat kan ècht heel snel gebeuren - plaatsten we de link op de voorpagina van onze website.

Wil je direct weten wanneer de Ingrado app te downloaden is? Stuur dan een mail naar info@ingrado.nl o.v.v. Ingrado app. We sturen je dan direct na opname in de store een bericht.

Hoe het ooit begonnen is
Het tweede product dat we met de start van 2019 kunnen presenteren via Ingrado.nl, is het boek van Ton van der Hulst: ‘Hoe het begon, de geschiedenis van de LVLA, nu Ingrado’. Ton heeft aan de wieg gestaan van de voorloper van Ingrado, de landelijke vereniging van leerplichtambtenaren (LVLA). Bij het afscheid van Ton als bestuurslid van Ingrado in oktober 2010 heb ik hem uitgedaagd zijn ervaringen aan het papier toe te vertrouwen. De mooie vulpen die hij daarvoor heeft ontvangen heeft niet in een la gelegen. Naast verschillende interviews met betrokkenen bij de vereniging heeft Ton zijn geheugen echt binnenstebuiten gekeerd! Het resultaat is, mooi opgemaakt en wel, hier te downloaden.

Alle herinneringen van Ton van der Hulst en de lancering van onze Ingrado-app markeren de start van 2019. Een nieuw jaar waarin ik met het team met veel plezier aan de slag ga om de projecten vorm te geven. De doorontwikkeling van de RMC-functie en de versterking van het recht op onderwijs ook binnen passend onderwijs, dagen ons daartoe uit. Met jullie, met onze samenwerkingspartners ga ik die uitdaging graag aan.

Onze “lading” staat stevig, wij kunnen volle kracht vooruit!

 

 

Carry Roozemond

Directeur-bestuurder van Ingrado. Ze schrijft regelmatig over wat haar aan het hart gaat bij het recht op onderwijs en ontwikkeling.


Ingrado nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw naam en email adres in


We gebruiken de gegevens die je hierboven invult uitsluitend voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring.