Word realist: Samen voor gelijke kansen!

Gelijke kansen voor alle jongeren, met of zonder beperking, dat is waar Realisten Academie 2.0, een initiatief van CNV Jongeren, Expertisecentrum inclusief onderwijs (ECIO), Onbeperkt aan de Slag, Stichting Alexander en Emma at Work van dromen. Jij kunt helpen!

Helaas hebben jongeren met een beperking nog altijd minder kans om (na hun opleiding) een passende baan te vinden. In het onderwijs en binnen organisaties kunnen wij wél het verschil maken om hun kansen te vergroten en jongeren zelf kunnen echt invloed hebben om hun eigen kansen te vergroten. 

En daar Realisten Academie 2.0 zet zich voor in!

In twee jaar tijd gaan de initiatiefnemers op zoek naar 350 jongeren met een beperking in de leeftijd 14-27 jaar om samen met hen Nederland inclusiever te maken. 

 


Ervaringsdeskundigen

De jongeren zetten zich als Realist in om, met hun persoonlijke ervaringen met het leven, leren en werken met een beperking, anderen te inspireren en activeren. En om mee te bouwen aan een gelijkwaardige arbeidsmarkt. Zij gaan pitches en voorlichting geven aan professionals, studenten, scholieren en werkgevers. Hiervoor worden zij opgeleid en daarnaast krijgen zij zelf een individueel keuzeprogramma aangeboden met on- en offline meet-ups en de mogelijkheid tot een buddy, om zichzelf te versterken en persoonlijk te ontwikkelen.

In oktober start voor de eerste 100 jongeren in 5 regio’s de opleiding tot Realist. Het project is onderdeel van de Maatschappelijke Diensttijd.


Wil jij helpen om de jongeren te vinden?

Deel dan de flyer hieronder met jongeren in jouw netwerk óf ga persoonlijk in gesprek met collega’s/jongeren die je kent. 

Benieuwd naar de ervaring van eerdere deelnemers? Lees het interview met Martine om te zien wat het hen heeft gebracht!

 

> Meer informatie en aanmelden

> Download de flyer


Ingrado nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw naam en email adres in


We gebruiken de gegevens die je hierboven invult uitsluitend voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring.